Nem nőnek az izmaim?
Figyelt kérdés
Az lenne a problémám, hogy több, mint 2 éve végzek súlyzóval gyakorlatokat. Konditeremig még nem igazán jutottam el, illetve csak párszor volt szerencsém ilyen helyen edzeni. 2 évig folyamatosan szép fejlődésem volt, azonban egy ideje mintha nem növekednének az izmaim. Szeretnék egyszerre szálkásabb lenne és izmosabb is. Olvastam, hogy elvileg egyben is lehet csinálni a kettőt, de nem igazán tudtam meg ennél többet. Milyen edzést kéne végeznem? Milyen ételeket kéne ennem? Nem akarok testépítő lenni, de sokkal jobban érezném magam a bőrömben, ha izmosabb lennék. Egyébként 17/F, 171 cm és 60 kg vagyok. Válaszokat előre is köszönöm.2013. nov. 22. 19:18
1/7 anonim válasza:
Két éve edzel és 60kg vagy? Akkor valamit nagyon nem jól csinálsz. Általában a kajával van gond. Ha izmosodni szeretnél, akkor tömegnövelő étrend kell:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).
2/7 A kérdező kommentje:
és valamilyen edzéstervet is tudnál esetleg ajánlani?
2013. nov. 22. 19:26
3/7 anonim válasza:
Milyen eszközeid vannak? Fekvenyomó pad? Guggolni tudsz nagy súllyal? Húzódzkodni? Írd le milyen eszközök állnak a rendelkezésedre.
4/7 A kérdező kommentje:
Van 2 kézi súlyzóm, amire súlyzónként tudok rakni 6-7 kilót, egy egyenes vasrúd, amire összesen 14 kilót tudok rakni és van még egy húzódzkodó rudam.
2013. nov. 22. 19:50
5/7 anonim válasza:
Hát akkor ezért nem fejlődsz. Sajnos ez kevéske súly. Akkora súlyok kellenek, amikkel az adott gyakorlatokból sorozatonként éppen megy a 8-12 ismétlés. Gondolj bele 6 kilócskával bicepszezni, pláne guggolni vagy fekvenyomni nem nagy izomnövekedéshez vezet, mivel ezzel a súllyal bőven 10 felett ismétléseket tudsz végezni.
6/7 A kérdező kommentje:
Akkor majd igyekszem beruházni + súlytárcsákra. Köszönöm a válaszaidat!:)
2013. nov. 22. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!