Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem nőnek az izmaim?

Nem nőnek az izmaim?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám, hogy több, mint 2 éve végzek súlyzóval gyakorlatokat. Konditeremig még nem igazán jutottam el, illetve csak párszor volt szerencsém ilyen helyen edzeni. 2 évig folyamatosan szép fejlődésem volt, azonban egy ideje mintha nem növekednének az izmaim. Szeretnék egyszerre szálkásabb lenne és izmosabb is. Olvastam, hogy elvileg egyben is lehet csinálni a kettőt, de nem igazán tudtam meg ennél többet. Milyen edzést kéne végeznem? Milyen ételeket kéne ennem? Nem akarok testépítő lenni, de sokkal jobban érezném magam a bőrömben, ha izmosabb lennék. Egyébként 17/F, 171 cm és 60 kg vagyok. Válaszokat előre is köszönöm.

2013. nov. 22. 19:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Két éve edzel és 60kg vagy? Akkor valamit nagyon nem jól csinálsz. Általában a kajával van gond. Ha izmosodni szeretnél, akkor tömegnövelő étrend kell:

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).

2013. nov. 22. 19:21
 2/7 A kérdező kommentje:
és valamilyen edzéstervet is tudnál esetleg ajánlani?
2013. nov. 22. 19:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Milyen eszközeid vannak? Fekvenyomó pad? Guggolni tudsz nagy súllyal? Húzódzkodni? Írd le milyen eszközök állnak a rendelkezésedre.
2013. nov. 22. 19:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Van 2 kézi súlyzóm, amire súlyzónként tudok rakni 6-7 kilót, egy egyenes vasrúd, amire összesen 14 kilót tudok rakni és van még egy húzódzkodó rudam.
2013. nov. 22. 19:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát akkor ezért nem fejlődsz. Sajnos ez kevéske súly. Akkora súlyok kellenek, amikkel az adott gyakorlatokból sorozatonként éppen megy a 8-12 ismétlés. Gondolj bele 6 kilócskával bicepszezni, pláne guggolni vagy fekvenyomni nem nagy izomnövekedéshez vezet, mivel ezzel a súllyal bőven 10 felett ismétléseket tudsz végezni.
2013. nov. 22. 20:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor majd igyekszem beruházni + súlytárcsákra. Köszönöm a válaszaidat!:)
2013. nov. 22. 20:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Az jó lenne. Szívesen.:)
2013. nov. 22. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!