Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Katonák edzés és harcművészet?

Katonák edzés és harcművészet?

Figyelt kérdés
Sziasztok.18 éves srác vagyok ,és szeretnék katonai harcművészetet tanulni amennyiben lehetséges. Régebben jártam kick-box edzésre ,csak sajnos 1 éve enyhe agyrázkódásom volt (nem az edzésen),így ha a fejem hátsó részébe kaptam az ütést állandóan fájt utána a fejem ,de néha akár 2 napig is ,így azt már szívesebben hanyagolom.Ellenben szeretnék katonai harcművészetet tanulni nem tudok járni sehova ,mert a legközelebbi városba csak kick-box van más város pedig nagyon messze van ahhoz ,hogy minden nap busszocskázak. Azt az embert kérdem aki már tanult ilyesmit,hogy itthon videóról mondjuk ilyenről : http://www.youtube.com/watch?v=B_z5MlYnlwI lehet tanulni valamit barátokkal? És ha mégse tudnék itthon edzeni , létezik elérhet ilyen katonai harcművészet (olyasmire gondolok amilyen kb. a videón van,hogy fogásokat tanítanak nem verik szét a fejed)akkor annak mi a neve ?
2013. nov. 20. 20:10
 1/5 anonim ***** válasza:
katonai kézitusa az edzés neve.
2013. nov. 20. 20:20
 2/5 aikiboxer ***** válasza:
Krav maga meg ju jutsu.
2013. nov. 20. 21:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Katonai kézitusát, illetve fegyveres- és közelharcharctechnikát hivatalosan senki nem oktathat civileknek (ez alól kivételek az adott sport mesterfokozatot elért tanulói). Ez legfőképpen a támadó jellege miatt van tiltva, sok támadás nem lefegyverzéssel, hanem permanens kiiktatással jár, így nem adható bárki kezébe a technika.

A krav maga jó, de csak a civil verziót tanulhatod hivatalosan, illetve a combat sambo az, amiben nincs igazán katonai meg civil ág, de ez az oktatás nálunk elég gyatra sajnos.

2013. nov. 20. 22:22
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat .

Tegyük fel hogy beállok a seregbe a minimális időre ami lehetséges .Ha leszereltem úgy verekedésbe használhatom a tudást amit ott kaptam ?(a kérdés elégé egy verekedős fazonnak állít be pedig épp az ellentettje igaz ,csak sajnos sokszor kellett verekednem romákkal akik többen járnak együtt.Az egészet azért tanulnám ,hogy meg tudjam magam védeni,és persze magabiztosságot is add ami nekem szintén hiányzik )

2013. nov. 21. 17:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Önvédelmi célból természetesen használhatod, de a támadás mértékét nem haladhatja meg a védekezés mértéke. Szóval ha ököllel mennek neked, nem verheted szájon egy vasdoronggal, de még csak puszta kézzel sem verheted agyon.

Egyébként az a "minimális idő" amit el kell töltened a seregben, az 3 év +14 hét kiképzés!

2013. nov. 21. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!