Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ilyen hidegben is lehet kocogni?

Ilyen hidegben is lehet kocogni?

Figyelt kérdés
Kb 1,5 hónapja kezdtem kocogni de már hetek óta nem járok mert hideg van meg a torkom is megfájdul. Lehet még ilyenkor futni? Talán fussak pulóverben meg sálban? Akkor csak össze vissza izzadom nem?

2013. nov. 18. 10:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ez most komoly kérdés? Hol van itt hideg? -15-ig nyugodtan lehet futni, semmi gondot nem okoz!
2013. nov. 18. 17:19
 12/14 anonim ***** válasza:
34%
Szibériában az a nyár. Akkor kezdenek el kapálni és uborkát meg vodka fát ültetni. És boldogan futkosnak az oroszok -35 °C-ig, amikoris elkezd megfagyni a vodka és hirtelen morcosak lesznek :D
2013. nov. 18. 17:22
 13/14 dirtboy ***** válasza:

olvasom amit írtál de elég érdekes mintha nem vágnád hogy mit is akar a kérdező.

kezdjük ezt a rész.

/Ezután: én nem értem miért erőltetik a szinte teljesen felesleges aerob edzést, amikor igenis a guggolás a legalapvetőbb edzés, hiszen a lábedzés alapja. Nincs olyan, hogy valaki kikerüli.. és inkább fut. Igenis az izmoknak normális terhelésre van szüksége, nem csak testépítők esetében hanem minden egyes hétköznapi embernél is, akiknél nem a sport az első, viszont mozogniuk akkor is kell. Nem fogyásért, hanem mert az élethez enni kell, tanulni is kell és ugyan így: edzeni is kell. Ha edz, akkor nem kocog, hanem guggol./

a kérdező kezdjük ott hogy fogyni szeretne nem pedig csak úgy hasra ütés szerűen sportolni.

fogyásra már írtam azelőtt hogy az anaerob mozgás nem jó mert fokozott izommunkával jár,ezáltal glikogén raktár ürüléssel jár.

ez annyit tesz hogy az energiát az izomban lévő szénhidrátokból nyered.

ami fogyáshoz nem éppen kedvező.

/Olyanokra emlékszem, nem tudom Te írtad-e hogy nem alkalmas zsírégetésre a nagy ellenállású gyakorlat, meg hogy az izom a saját fehérjéiből táplálkozhat.. /

ilyet biztos nem írtam,ezt nem tőlem idézted.alkalmas és te pont ennek a gondolat menetnek a félre értésben vagy.

ha jól gondolom te csak azt nézed hogy a guggolás milyen megterhelő és ezáltal sok kalóriát is éget,ha pedig sok kalóriát éget akkor az biztos nagyon alkalmas arra hogy szálkás testet elérjük de ez nem így van.

a cél az lenne hogy minél több izom megtartása mellett minél több zsírt veszítsünk.

erre való az aerob.

guggolással már nagyobb lenne az izom veszteség vagy pedig tele kell nyomi magad aminókkal hogy valamelyest kompenzáld a nem éppen meg fellelő edzést.

/Nincs olyan, hogy zsírégető edzés, ahogyan olyan sincs hogy átlag ember annyit edz, hogy túlterheli az izmait./

már pedig edzések alkalmával szokott zsír is felhasználódni,pont erről szólnak a zsírégető készítmények is még pedig hogy mobilizálják a zsírsejteket,így edzés alkalmával könnyebben tud a szervezett hozzá nyúlni.

ugyan úgy mint hogy az izomból a glikogén képes ürülni úgy zsírt is tudunk felhasználni csak annyi különbséggel hogy a zsírt nehezebben,hosszabb ideig tartó monoton edzés szükséges hozzá.

természetesen nem csak edzésen veszítünk zsírt,aerob egyik lényege hogy felpörgeti az anyagcserét hosszú órákra,akárcsak egy termogén zsírégető.

utolsó bekezdésedre pedig annyit hogy a guggolás károsabb lehet ha rosszul csinálják mint a futás és bizony nagyon könnyű rosszul csinálni.

futni pedig nem aszfalton kell hanem földön esetleg homokban és lehetőleg futó cipőben.

alapismeretek első része pont neked való,le írja hogy melyik edzés forma mikor jó,mire való,gondolom még nem olvastad pedig elég alap ezért is ez a neve.

tessék ez az első rész:

[link]

2013. nov. 18. 22:46
 14/14 Makoscsiga ***** válasza:
Persze, lehet ilyenkor is futni. Sőt, még hidegebb időjárás esetén is. Ilyenkor érdemes sálat kötni a nyakadba, és a sapka is ajánlatos. Viszont komolyabb kabát szerintem szükségtelen, mert azt csak átizzadod. A torokfájásra a legjobb, ha olyan tempót választasz, ami még lehetővé teszi, hogy csak az orrodon vedd a levegőt. Orron be, szájon ki. Akkor nem fog a torkod fájni. Ezt a 35%-os idiótát nyugodtan ignoráld. Faszt se tud a futásról... meg másról se.
2013. nov. 19. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!