Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Thai box vagy kick box?...

Thai box vagy kick box? Melyikre mennyek, mik a különbségek?

Figyelt kérdés
melyiket ajánlod és miért?
2013. nov. 16. 13:03
 1/7 anonim ***** válasza:
thaiboxban van könyök és sípcsonttal rúgnak a kickbox kicsit karatésabb. az hogy melyikre menj igazából attól függ te mit akarsz pontosan. ha ringbunyót akkor lényegében teljesen mindegy mert ha nem jártál egyikre sem nem fogsz semmi különbséget látni a kettő között. ha önvédelemre kell akkor meg egyiket se. egyébként ha meg ringbunyót szeretnél tanulni menj el boxolni ott legalább van színvonala az edzésnek és valamennyire még utcán is tudod használni.
2013. nov. 16. 17:00
 2/7 anonim válasza:
Válaszd a thai boxot sokkal jobb, mint a kick box. Miért ne lenne jó önvédelemre a thai box kedves 1-es ?
2013. nov. 16. 20:55
 3/7 anonim ***** válasza:
az utcai bunyó 75-80% ütés(ha nem vesszük azt mikor összeakaszkodtok és földre kerültök mind ketten). thaibox edzésen meg nem tanítanak meg rendesen ütni. jártam én is thaiboxra úgy hogy tapasztalatból beszélek a kéz technikád alig fejlődik kb 10év után tartasz ott mint egy boxoló 3év után. ja és ahova jártam még viszonylag sokat foglalkoztak a kéztechnikával az átlaghoz képest.
2013. nov. 18. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:
egyébként meg nem készít fel a thaibox kés elleni védekezésre hasonlókra és lényegében ez az elsődleges amiért nem jó utcai önvédelemre mert nem arra találták ki.
2013. nov. 18. 19:19
 5/7 anonim ***** válasza:
és akkor mi van, ha nem az önvédelem miatt akarja csinálni?
2013. nov. 22. 23:07
 6/7 anonim ***** válasza:
A thai box jóval keményebb, jobban igénybe vesz. A kick box könnyedebb, a thaihoz képest nekem csak táncikálásnak tűnik. Igaz én csak thai boxoltam, kick boxot csak meccseken láttam, én azt nem szívesen csinálnám a stílusa miatt. Eléggé szívóssá tesz a thai, és szép nagy izmos combjaid lesznek. Én a thai boxot ajánlanám,de ha túl kemény neked, akkor kick box.
2013. nov. 22. 23:34
 7/7 anonim ***** válasza:
az #1 válaszomban azt is leírtam ha nem önvédelmet akar amit a #3-4ban írtam az a #2 hozzászólónak szólt. egyébként meg kipróbáltam mind kettőt nekem thai után nagyon nem jött be a kickbox de csak mert nehéz volt át állni ha nem csináltad egyiket se akkor teljesen mindegy melyiket választod a színvonal ugyan az. egyébként meg ezt a "thai box keményebb mindennél nem fogod bírni" dolgot sosem értettem. jó a combosok fájnak oké elismerem ha ütik őket egy helyben állnak mint egy f.asz és tűrik az ütéseket mert ha elhajolnának fejbe térdelik őket ezt is elismerem de egy edzésen sem láttam volna olyat hogy valakinek olyan kicsi legyen a fájdalom küszöbe hogy ezt ne bírja ki. azt pedig továbbra is fent tartom hogy sima boxal többre megy az ember a hazai viszonyokat mérlegelve.
2013. nov. 23. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!