Egy 25 km-es túra mennyire nagy falat annak, aki nem gyakorlott túrázó? Pihenéssel együtt 7 óra alatt teljesithető? (indulástól érkezésig 6OO m emelkedő van benne)
Azért lenne fontos, h kb 7 és fél óra megjárjuk, mert ennyi a világos órák száma. A google maps szerint 5 óra 1O perc alatt teljesithető, de az ugye nem számol pihenővel. Nem tudom mennyire fáradunk ki :)
Előre is köszi!
Szerintem ha tényleg csak 600 m emelkedő van benne, akkor simán megvagytok a tervezett idő alatt. Én pont múltkor vittem el a túlsúlyos, mozgásszegény életmódot folytató anyukámat egy 5 km-res rövid túrára, amiben kb 1 km emelkedő van és még csak nem is szuszogott a végén. És ez volt kb egy óra. Szóval arányosan kijön az 5 óra is pihenő nélkül.
De szerintem egy ekkora távra nem kell túl sok pihenő.
A túratervező emberkék 4 km-t szoktak számolni 1 órára, de ez nagyon kényelmes számolás úgymond. Gondolj bele, fél óra alatt 2 km az igazán nem sok, baromi lassú tempó. Na de ha lassúak a túratársak... vagy ha sáros a terep, vagy ha sok látni és fotóznivaló jön szembe, vagy ha nagyon meredek az út, akkor lehet 4 km/h.
Szóval ha te is ennyivel számolsz, akkor kb. jól tervezel.
Ha nem vagytok extrém lassúak vagy lusták, akkor ez belefér egy nappalba.
3,5 óra túrázás után nézzetek a térképre, hogy jártok-e már az út felénél... ha igen, akkor ugyanolyan tempóben mehettek tovább, ha nem, akkor kicsit gyorsítsatok!
Egyébként átlagos erőnléttel teljesíthető. Ez nem sok, de nem is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!