Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyi vizet kellene igyak...

Mennyi vizet kellene igyak naponta? 17/f,172cm,58kg

Figyelt kérdés

A kérdés adott..

Jelenleg kb. 1-1,5l vizet iszom meg, ami szerintem kicsit kevés, de nem vagyok egyátalán szomjas napközben, ezért iszok csak ennyit

2013. nov. 7. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:

3l mehetne pedig. Ha sportolsz, meleg van, ennél több is.

Neked 2300 ml volna a minimum.

2013. nov. 7. 18:16
 2/5 anonim ***** válasza:
én kb mikor nincs meleg, és nem csinálok smemi fizikai melót vagy edzést napi 1,5-2 liter vizet iszok...
2013. nov. 7. 18:21
 3/5 A kérdező kommentje:
lehet valami bajom ebből, hogy csak ennyi vizet iszok? Ezentúl megpróbálok kicsit többet inni, de már nagyon régóta csak ennyit iszok, lehet emiatt, hogy ilyen vékony vagyok?:o
2013. nov. 7. 18:22
 4/5 Sowilo ***** válasza:
Biztos nem e-miatt vagy vékony, de innod kellene, ha érdekel az egészséged. Minimum 3 liter, de én azt szoktam mondani, 4 alá ne adja senki. Igyál üvegből, vagy szerezz be egy sörös korsót... a kis kétdecis poharakkal csak szenvedni lehet. Számold a napi folyadékbevitelt, legyen meg akkor is, ha nem vagy szomjas. Aztán pár hét alatt hozzá szoksz, és természetessé fog válni.
2013. nov. 7. 18:26
 5/5 anonim válasza:
Jól gondolod,az borzasztóan kevés,58 kg vagy,tehát neked majdnem 3 liter folyadékot meg kellene innod(és ez legalább érték),ami azt jelenti h min. ennyit vagy többet,de kevesebbet semmiképp sem,ugyanis tévedés ,h az embernek napi 2,5 liter folyadékra van szüksége,nem,ez nem így van,orvostanhallgatóként tudom,20 kg-ként 1 liter folyadék megivása szükséges,tehát a folyadékszükséglet mindenkinél eltérő,ja és ez roppant rossz dolog,h csak akkor iszol ha szomjas vagy,ha szomjas vagy akkor már folyadékhiányod van,ezt így jelzi a szervezeted,nem szabad megvárni a szomjúságérzetet,még előtte inni kell,a szervezetünk 70%-a víz,ami leginkább a sejtekben található meg,szinte mindenhez víz kell,a tápanyagok(molekulák)felszívásához,a biokémiai folyamatok mind vizes közegben mennek végbe a sejtekben,a keletkező anyagok vízben oldva távoznak(karbamid,húgysav)a vizelettel,a vér 90%-a a vérplazma,ami víz a többi alakos elem,tehát a vér megfelelő állapotához az ideális vérnyomáshoz szintén szükség van vízre,az ozmotikus nyomás és a sav-bázis egyensúly fenntartásához is elengedhetetlen a víz,a gázok is mind vízben oldott állapotban vannak jelen a szervezetben,az enzimek(fehérjék)amik a kémiai reakciók lezajlását segítik,gyorsítják szintén vizes közegben vannak,ezeket azért írtam le h lásd h milyen fontos a víz és h figyelj a megfelelő mennyiségre a bevitelnél,ha szomjas vagy akkor az már probléma,sőt nagy baj,mert a sejtjeid már elkezdtek károsodni,a felgyülemlett anyagcseretermékek miatt,mivel nincs amiben oldódhatnának,nincs ami elszálíthatná őket,jelentős anyagcsereeltolódások alakulhatnak ki,,,ihatsz vizet,ásványvizet(leginkább szénsavmentest)ami által jelentős ásványianyagokhoz juthatsz,hiszen fel van bennül oldva és a táplálékkal nem igazán tudsz hozzájutni ezekhez,ha gyümölcslevet iszol,akkor csak 100%-osat igyál,mert abban nincs mesterségesen hozzáadott cukor,viszont a gyümölcsből benne van a fruktóz(gyümölcscukor),ami jelentősen megemeli a vércukorszintet,tehát napi 2 pohártól ez se legyen több,max. vízzel higítva,a tea is megfelelő,csak a filteres feketetea keverékek nem igazán jók,jobbak a leveles teák,vagy még a zöld tea is jó,de annak az ivását se vidd túlzásba,,,a kólát viszont mindenképp kerüld
2013. nov. 8. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!