Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik a legjobb önvédelmi...

Melyik a legjobb önvédelmi tanfolyam?

Figyelt kérdés

Szeretnék elkezdeni valamiféle önvédelmi tanfolyamra járni, de nem tudom hogy melyik lenne a legjobb meg hogy esetleg mely küzdősportok lehetnének esetlegesen jók. Sok ismerősöm mondta a boxot mivel az éles helyzetben is jó és egyáltalán nem olyan mint néhány küzdősport hogy az életben meg sem állná a helyét.

Régebben egy csatornán láttam egy ilyen bemutatót valamilyen önvédelmi tanfolyamról de lehet küzdősport volt már nem emlékszem. Keleti származású volt annyira emlékszem meg hogy nagyrészt vagy teljes részt teljesen csak védekezésből állt és az ellenfél lendületét használja ki amikor támad. Meg ilyen testen lévő chi pontok vagy hasonlókat is megtanították hogy hol vannak és ott ha erősen megnyomod nagyon nagy fájdalmat lehetett okozni. Igazából ez régen megtetszett most is ha valaki megtudná mondani hogy mi a neve ennek azt megköszönném.

De első sorban tényleg csak önvédelmet szeretnék tanulni hogy ha szükség lenne rá bár így nekem mindenki mondta hogy ha már kés van annál aki neked támad semmi esélyed nem fog úgy támadni mint ahogy tanítják. Ebből nem tudom mennyi az igaz de akkor is legalább egy alapfokon tudjam megvédeni magam.

Előre is köszi

2013. nov. 6. 16:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A kungfus sráctól csak annyit kérdeznék, hogy akkor miért nem verte meg egy kungfus Mike Tysont, Ramon Dekkerst, Alexander Karelint?

Pénzt is kapna érte, nem kerülne erőfeszítésébe és nem utolsó sorban növelné a kungfu népszerűségét.

2013. nov. 6. 23:36
 12/14 aikiboxer ***** válasza:
100%

#5 (Atomirészecske): "Jó nem ez a lényeg hanem az hogy nem is ismered a kung-fu-t, sem a karatét sem semmit ami tényleg a harcra és nem a sportra lett kitalálva! :)"

Kihagy az emlékezeted -- már írtam neked, hogy 5 évig karatéztam (shito-ryu), zöld övnél váltottam másra a térdem miatt. És az aikidóra se lehet azt mondani, hogy sportra lenne kitalálva. De javasoltam már, hogy gyere le egy kicsit a bokszklubba sparringolni, ha egy ilyen nagy harcművész mint te nem húz kesztyűt, én szívesen megküzdök veled puszta kézzel is, de utána nincs rinyálás... ;)

2013. nov. 7. 08:39
 13/14 anonim válasza:
A Shito-ryu karate csak tánc,szinte csak katákat tanulsz,az meg semmire sem jó.Úgyhogy szerintem a karatéról se mondj véleményt.Próbáld meg a Kyokushin karatét,az már jobban hasonlít a bunyóra.A Kyokushinnál fontos a fizikai állóképesség.Ha komolyan veszed az edzéseket, nagyon hamar és könnyem meglehet izmosodni,főleg hasra és karra...Tehát egészséges vagy,izmos vagy ,tudsz bunyózni.Mi kell még? Ha gengelni akarsz az utcákon,vagy felvágni vele azzal hogy boxolsz, akkor nyugodtan válaszd a boxot.De akkor legalább ne a sima boxot,hanem a tai boxot,vagy a kick-boxot,az már hasonlít a bunyóra,meg ott van láb is.
2013. nov. 9. 18:30
 14/14 aikiboxer ***** válasza:

Én nem vágok fel sehol azzal, hogy bokszolok, és nem is gangelek az utcán, egyszerűen csak szeretem ezt a sportot. :)

A kyo valóban jobban közelít a valós küzdelemhez, mint a tradícionális karate stílusok, de sajnos a védőfelszerelés és ezért a fejütés hiánya miatt ez is irreális irányba viszi el a küzdelmet.

Jó amúgy amit írsz a kick-boxról, thai boxról -- de elárulom, hogy jobb helyeken azért van nekik külön bokszedző, illetve azért járnak a thaiosok, kick-boxolók külön bokszedzésre, mert az angol boksz egyszerűen még láb nélkül is borzasztó fölényt biztosít velük szemben.

Na de mindenki azt edz, amit akar és amit szeret, én csak elmondtam azt, hogy nekem mi tetszik. :)

2013. nov. 9. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!