Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás közben miért fáj a...

Futás közben miért fáj a térdhajlatom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék rendszeresen futni járni, de nem bírja a lábam!AZ utóbbi fél évben felszaladt pár kiló, mivel letettem a cigit, szeretném ezt leadni, s az étkezés mellett sportolni is szeretnék.

Viszont, alighogy elkezdek futni, hátul a térdhajlatom nagyon fáj.

Futócipőm van. Először sportpályán betonon próbáltam, majd földes úton, reménykedve, hogy a beton a hibás. Sajnos alig hogy elindultam ott is ugyanúgy megfájdult.

Van valami ötletek, hogy mitől van?

168 cm és 68 kg vagyok (29 éves nő) 53 kg voltam, amíg cigiztem. Gondoltam a túlsúlyra is, de azért nincs rajtam olyan sok, hogy az akadályozna a futást.

Köszönöm előre is a segítőkész válaszokat!

2013. okt. 18. 15:23
 1/1 poiu ***** válasza:
Ha fáj, akkor ne fuss. A fogyáshoz nem kell futni, elég a diéta és a nem intenzív mozgás, pl. séta. Ha van lehetőséged bringára, vagy szobabiciklire, az nagyon jó. Ha mindenképpen futni akarsz, akkor fontos, hogy ne a sarkadra érkezzél. Sajna, minél jobb a cipőd, annál nagyobb a csábítás a térdmorzsoló formára.
2013. nov. 14. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!