Csukló- és bokasúlynál melyiket válasszam?
Olyat válasszak amelyiket ha a lábamra rakom, akkor érezzem hogy ott van súly vagy olyat amit nem nagyon érzek csak ha futok vagy hosszabb sétánál?
Tegnap vettem 1kilósat és ennél érzem a plussz súlyt.
Válasszak könnyebbet? Ezen kívül könnyebb 0,75 és 0,5 kilós volt.
Konkrétan mit akarsz velük csinálni??
Nekem van egy 2 kg-os lábsúlyom és ezt lábemeléshez szoktam a bokámra csatolni, illetve jó még gerinctornához is, fitballon hasalva.
Futásra nem javaslom a lábsúlyt. Csuklósúlyt meg végképp nem tudom, mire akarsz használni.
Tornánál használnám meg hosszabb sétákhoz, részben azért hogy javítsak az állóképeségemen, részben meg alakformálásra.
A csuklósúllyal pedig a karomat szeretném erősíteni, mivel fekvőtámaszozni nem tudok és eddzőtermekre meg nincs pénzem.
Ezek szerint nő vagy...
Sétánál, futásnál semmiképpen ne használj ilyen súlyokat, gyepálja az ízületeidet és alakformáló hatása meg nulla. Tornára a 0.5-1 kg-os súlyzó se ér igazából semmit.
Amit javasolnék Neked ha otthoni torna és alakformálás a célod (túl azon, hogy mindenképpen kellene heti 2 aerob edzés, pl. 40 perc kocogás):
(a) Vagy vedd meg a Fegyencedzés című könyvet, és ezt kezdd el csinálgatni otthon. Ez egy saját testsúlyos progresszív edzésrendszer, amelyben az a zseniális, hogy teljesen a nulláról építkezik. A fekvőtámaszt pl. falitámasszal kezdi, és szép fokozatosan halad az egyre nehezebb gyakorlatok irányába. Ezzel a könyvvel hat (nem is annyira) egyszerű gyakorlat segítségével az egész testedet nagyon klasszul tudod formálni, sokkal-sokkal jobban, mint ilyen kis fél kg-os súlyzókkal.
(b) Ha eszközökre vágysz, akkor vegyél sportboltban Thera-Band szalagot (és egy 1000 forintos edzőkesztyűt, hogy ne vágja a kezedet), és eddz otthon a szalaggal. Ezzel is megfelelő terhelést érhetsz el, és elég jó alakformálásra. (De a legjobb a Fegyencedzéssel együtt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!