Milyen küzdő/önvédelmi sportot javasoltok az alábbi kritériumok szerint?
Úgy érzem szükségem van egy bizonyos szintű önvédelemre, hogy meg tudjam védeni magamat és társaimat ha kell és ezért szeretnék elkezdeni egy küzdő/önvédelmi sportot, de nem találom a megfelelőt, ha egyáltalán van ilyen.
A thai boksszal szemezgettem, de amikor megtudtam, hogy ehhez a sporthoz, több kellék is szükséges(kesztyű,fogvédő) arra jutottam, hogy mégsem ez a megfelelő önvédelmi "harcmód", ha az utcán vagy akárhol hirtelen meg kell védenem magam, kicsit olyan mintha nagyban támaszkodna ezekre az eszközökre, arról nem is beszélve, hogy ezek egyike sem egy olcsó mulatság.Így tehát, a thai bokszról úgymond lemondtam, és utánaolvastam a krav maga-nak és akkor az tetszett meg, ahogy felkészít a mindennapi szituációkra és megtanít kezelni őket.Azonban, mikor tovább olvasgattam itt is előjött ez a probléma.Ehhez is kell a fogvédő,kezstyű,szuszpenzor stb. és már kezdek kétségbe esni.Ezeket sehol sem tudom kikerülni?
Egy szakértő elmagyarázná, hogy mi ebben a ráció?Tökvédővel,kesztyűkkel edzeni, mikor ha éles a szitu egyik sem lesz nálad...
Van olyan önvédelmi sport, ami teljességében csak az emberi testet használja fegyverként?
A hozzá értők segítségére lenne szükségem, "a thai boksz az sz@r, ne azt csináld" kommentektől nyugodtan megkímélhettek. :)
Előre is köszönök minden segítséget, amennyiben az hasznos, mennek az "up"-ok. :)
Már máshol is írtam, de ha meg akarod védeni magad vegyél egy kést vagy ilyesmi, ahhoz, hogy rendesen megtanulj verekedni és az utcán is érjen valamit hosszú évek kemény munkája szükséges.
Nyilván nem fogsz találni sehol olyat ahol védőfelszerelés nélkül kűzdenek, mivel így rengeteg sérülés történne edzéseken és versenyen. A kesztyű kiküszöbölését max úgy lehet megoldani, hogy szabálytalan fejre ütni (Taekwondo WTF és Kyokushin karate pl.) de pl. az MMAban azért elég vékony a kesztyű, meg a Kudoban is csak ott meg olyan fejvédő van ami plexis vagy mi :D
Most gondolj bele mi történne ha lemennél edzésre és az első bunyódban tisztán ököllel képentörölnének? Fogvédő meg főleg nem értem miért zavar. Én karatés bunyóban is fel szoktam tenni, ahol azon kívül általában csak lábfejvédőt hordunk, nem akarom, hogy fejbetérdeljenek és ne maradjon 1 fogam se. Bár igaz az elmúlt 2 hétben egyszer se sikerült fejberúgniuk :D
Próbáld ki az MMA-t, ott van a legkevesebb védőfelszerelés és föld meg állóharc is van de kb meztelenül bunyóznak utcán meg ruhában meg cipőben vagy szóval gondolom neked az se jó :D
Én részemről mondjuk picit idegesítőnek tartom ha valaki azért jön edzeni mert meg akarja védeni magát. Ugyanúgy tanulunk támadni és védekezni is, bunyóban általában az jár rosszabbul aki nyit mert le tudod kontrázni (vagy nem) de ha szeretsz sportolni, akkor vágj bele: ju jitsu, MMA, Kudo ezekben van föld és állóharc is, de edzésen mindenhol szabályok között és puha talajon fogsz harcolni.
Tudod, a küzdősportokban, önvédelmi rendszerekben előfordul, hogy pl egy ütés védését tanulod. namármost, ha nincs fogvédőd, elég nagy az esélye, hogy előbb utóbb kiverik néhány fogadat edzésen. De a fogorvos, meg a fogtechnikus erőre fog köszönni, az tuti. és minden egyes kivert fogadra fog jutni 100 olyan eset, amikor a maflástól ráharapsz a nyelvedre. ja, és az milyen fincsi, amikor elütik az állkapcsodat. ( aztán egy hétig turmixolhatod a kajádat, mert nem tudsz rágni).
a kesztyű meg a kicsi kezedet védi, hogy ha beleduckol valaki, vagy csak szarul ütsz, ne törjön szanaszét a kis kezed.
A szuszpenzort hadd ne írjam már le. rúgtak már tökön?
(bár az idiótákat tényleg nem ártana kasztrálni ilyen módon)
Köszönöm a válaszokat, bár megértettem volna a lekezelő megfogalmazások nélkül is. :)
Ha így állunk akkor szerintem thai boksz vagy MMA lesz, ezek szimpatikusak és egyik ismerősöm is ezeket javasolta.
Még egyszer köszi, mentek az "up"-ok!
nem vagyok szerelő, de beruháztam egy új kalapácsra.
kb ezer ft volt, önvédelmi célból van a hátizsákomban, és sokkal jobb mint egy kés, mert az bűncselekmény ha 8 centinél nagyobb és a rendőr megtalálja nálad, az alatt vagy vétség vagy szabálysértés, attól függ használtad e vmi eset kapcsán vagy szimplán nálad volt.
de a kalapács, barkácsolni viszem és ennyi...de ha rácsapok agy ember kezére akinek kés van a kezében, örök életére elmegy a kedve mindentől.
ezért szeretem.
BBKristof illetve 'erőszak mindentmegold' társai.
Ha tegyük fel megvéded magad egy késsel akkor lehet te nagyobb problémába kerülsz mint aki megtámadt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!