Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem veszélyesek a táplálékkieg...

Nem veszélyesek a táplálékkiegészítők?

Figyelt kérdés

Szeretnék izmosodni egy kicsit, járok is kondizni rendesen, de sokaktól hallom, hogy fehérjére, glutaminra és kreatinra lenne szükség.

A fehérjével nincs bajom, a másik kettőtől viszont félek, valószínűleg a tájékozatlanságomnak köszönhetően. Mennyire megbízhatóak ezek a szerek? A problémám az, hogy ahogyan utánnaolvastam a hormonháztartásba szólnak bele, az pedig sose vicces játék :\

2013. szept. 20. 14:38
 1/10 anonim ***** válasza:

nyugodtan fogyaszd őket.

ezek nem illegális cuccok, boltban lehet őket kapni, bevizsgált termékek.

tévhit, meg mende -monda mindig van.

2013. szept. 20. 14:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Akkor nagy marhaságot olvastál. Megmutatnád?
2013. szept. 20. 14:53
 3/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt a kreatin fehérje, a glutamin pedig aminosav (tehát fehérje alkotó).

Tehát ha a fehérjével nincs bajod.. akkor mivel van?

Másrészt ha úgy érzed gondod van, miért nem eszel simán húst, és kész? Nyilván senki sem gondolja, hogy csak tejsavó fehérjével lehet izmot építeni. Meg porral bevitt kreatinnal, meg külön bevitt glutaminnal.. a testépítésben a táplálkozás és az edzés a lényeg, a kiegészítés csak lehetőség, főleg ha hiányzik valami. Vitaminok hiányoznak leginkább a táplálkozásunkból, vagy ásványi anyagok. Ezek kiegészítésén gondolkozz elsősorban.

2013. szept. 20. 15:02
 4/10 clint ***** válasza:
glutaminra és kreatinra nincs szükséged... Majd később max.
2013. szept. 20. 15:06
 5/10 A kérdező kommentje:
pl: [link]
2013. szept. 20. 15:12
 6/10 clint ***** válasza:
???? ez mi? most mindenki olvasgassa a linket vagy leírod mire gondolsz?
2013. szept. 20. 15:16
 7/10 anonim ***** válasza:

érdekes én sehol nem olvastam h ezek a kiegészítők még a cukorbetegekre is veszélyesek lennének.

Akkor itt kérdező,csak a te rossz gondolkodásodról van szó , nem?

2013. szept. 20. 15:17
 8/10 A kérdező kommentje:

Fentebb kérdezte valaki, hogy hol olvastam, erre copyztam be egy linket pl.

"A folyamatos glutamin kiegészítés megakadályozhatja az izomkárosodást, azaz izomleépülés csökkentő hatással bír. A glutamin olyan aminosav, amely természetes úton megnöveli a hormonszintet, elősegítve ezáltal az izomfejlődést. Napi két gramm rendszeres glutaminbevitel akár négyszeresére is növelheti a hormonszintet. "

De köszi mindenkinek a segítséget, értem a lényeget, egyelőre vitaminok, később pedig jöhetnek ezek nem bántanak :)

2013. szept. 20. 15:18
 9/10 A kérdező kommentje:
15:17: Teljes mértékben lehetséges, azis benne van a pakliban, hogy én értelmeztem félre, direkt ezért kérdeztem meg :)
2013. szept. 20. 15:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyszer kiugrott a szekrényemből a Nagy Glutamin Szörny, hát eléggé megijedtem, vettem is elő a fakardot az ágyam mellől, de végül kiderült, hogy csak félreértés, és egész keves fazon.
2013. szept. 20. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!