Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Táplálékkiegészítők nélkül...

Táplálékkiegészítők nélkül nem is lehet nagy eredményt elérni?

Figyelt kérdés
na szóval 17 éves lány vagyok, eddig kézilabdáztam de most a térdem miatt már nem lehet, és arra gondoltam, hogy elkezdek itthon formásítani. súlyzózok, guggolások, kitörések, felülések, hasprés stb. ha nem szedek táplálékkiegészítőket nem is lehet bomba alakom? kockahas, izomkéz, láb stb?
2013. jan. 29. 13:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Anélkül is menni fog, lényeg, hogy legyenek meg a tápanyagmennyiségek. Egy edzés utáni tejsavóprotein shake az mindig jól jön, mert gyorsan felszívódó proteint tartalmaz, ami hamar tölti vissza az aminosavakat az izomba, így hamarabb megkezdődik a regenerálódás.

De enélkül is lehet jó formát elérni, csak legyen rendben a kaja.

2013. jan. 29. 13:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Az alakformálás lehetséges kiegészítők nélkül is,ha megfelelő étrendet követsz.Az izomtömeg növeléséhez viszont már kelleni fog legalább fehérje.Valamennyit a normál ételek fogyasztása mellett is tudsz fejlődni.Én férfi létemre kb 15 kilót tudtam összehozni.Aztán kellett a protein.
2013. jan. 29. 13:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Tudnátok mondani egy olyan étrendet, hogy mit kell enni reggel, délben és este, illetve edzés után? Bocsi, csak amiket a neten olvastam nem sok volt olyan amiben nem szerepelt semmilyen táplálékkiegészítő.
2013. jan. 29. 13:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Az étrendekhez nem nagyon értek,nekem is az edzőm lőtte be.Szerintem keress egy szálkásító étrendet és csak simán vedd ki belőle a táplálékkiegészítőket.Aztán a mennyiségen majd tudsz változtatni a saját igényeidhez igazodva.
2013. jan. 29. 13:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Amit tudnod kell:

Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz). El kell dönteni, hogy mi legyen előbb.

Ha zsírt kell leadni:

Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).

A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.

ezekből kellene összerakni az étrendet:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Itt találsz étrendeket is: [link]

Ez kb úgy néz ki, hogy reggel zabpehely+joghurt (mivel proteint nem akarsz), majd 2,5-3 óránként csirke-kis barna rizs-zöldség. Edzés után mivel nincs protein tápkieged, így sült vagy főtt tojás (főleg a fehérje része, kb 5-6 db) + kevés barna rizs-zöldség. Este pedig 150g sovány túró lefekvés előtt.

De ahogy írtam lehet más hús is és más ch is, ez csak példa volt.

2013. jan. 29. 13:43
 6/8 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat:)
2013. jan. 29. 13:50
 7/8 anonim ***** válasza:

A tápkieg lényegében a kaja egy másik megjelenési formája. Megvannak az előnyei, de természetesen nem kötelező.

Mi az az izomkéz? :D

2013. jan. 29. 14:59
 8/8 A kérdező kommentje:

izmos kéz*

bocsi félre írtam :)

2013. jan. 29. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!