Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Edzők, Dietetikusok, Sportolók...

Edzők, Dietetikusok, Sportolók véleménye érdekelne.171 cm magas lány vagyok,81 kg,20 éves. Egyszóval túlsúlyos, min 15 kg-tól kell megszabadulnom. Edzés után (gépeken kis súllyal,20 perc kardio) kell enni valamit?

Figyelt kérdés

Az edzőm azt mondta, hogy egyek fehérjét. Viszont este 9-kor nem akarok már enni (csak ekkor van időm edzeni suli mellett), hiszen amennyi kalóriától nagy nehezen megszabadulok, annyit meg is eszek. És rosszul is esik az étel. Rendesen felfordul a gyomrom és bűntudatom is van.

Erőltessem? Lesz valami bajom, ha nem eszek? Azt olvastam akkor a szervezetem leépíti az izmaimat (azt a keveset ami van :S)

Kérlek segítsetek... minden oldalon mást javasolnak. Analfabéta vagyok ezekhez...

2013. szept. 17. 21:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Akkor is lehet enni. Egy könnyű ételtől nem lesz senkinek semmi baja aki egészséges.
2013. szept. 17. 21:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Edzés után kell fehérje. Pont. Ez nem vita tárgya. Ha nem edzel, akkor izomból fogysz és nem lesz jó a forma. Az egész napi étrendet kellene jól összerakni, szálkásító diéta kell.
2013. szept. 17. 21:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

én ezt az étrendet csinálom nagyvonalakban már 10.hónapja:

[link]

és innen indultam, és idáig jutottam el 2 hónapal ezelőtt:

[link]

az első képen 120+ kg vagyok, a másodikon picit 90felett, azóta már 87 alatt.

2013. szept. 17. 21:30
 4/8 anonim ***** válasza:

"hiszen amennyi kalóriától nagy nehezen megszabadulok, annyit meg is eszek." <--ez nem így működik. A kalóriaszámlálgatást el lehet felejteni, nem ez a lényeg. Az edződ nem mondta? Mennyire világosított fel a dolgokról? Edzés, étrend milyen?

Igen, enni kell fehérjét, neked alsó hangon napi 150 gramm kéne naponta, legalább 5 étkezésbe szétosztva. Este is kell enni, két órával lefekvés előtt, ekkor viszont inkább már csak fehérjét. Ha nem eszel, akkor dolgoztál hiába. Ugyanis ha ezek nincsenek meg, akkor az anyagcsere nem pörög, a szervezet "megijed", hogy mozogsz, de nincs folyamatos tápanyagellátás, így, hogy megtartsa a nitrogénegyensúlyát, izmot bont, és zsírt raktároz (illetve sokkal nehezebben bontja le a raktárakat).

Remélem elmondta az edződ, de azért leírom, neked szálkásító diéta kell, és heti 4x60 perc aerob edzés.

Mellé még beiktathatnál súlyzóst is, hogy ne vesszen annyi izom (elég lesz max. heti 3).

2013. szept. 17. 21:59
 5/8 A kérdező kommentje:

Sperseus, ddrake, nagyon szépen köszönöm. Nagyon hasznos volt a válaszotok.

Az edző kirázott a nyakából... annyit mondott csak, hogy egyek edzés után fehérjét. Egyből vitt gépekre, súlyzózni... és utána mondta, hogy amin voltam abból még egy kör. Úgy volt, hogy csak velem foglalkozik, erre betett mellém még 3 embert :S De hát kis pénzért ez jár...

Rendes tőletek tényleg.

Sperseus, gratulálok, hogy ennyit sikerült változnod, csak így tovább :)

ddrake köszönöm, hogy edzési tanácsot is adtál. Most már ezt fogom követni :)

2013. szept. 18. 16:51
 6/8 A kérdező kommentje:
Montez neked is köszönöm :)
2013. szept. 18. 16:55
 7/8 anonim ***** válasza:
nincs mit és Sperseusnak tényleg nagy gratula!:)
2013. szept. 18. 16:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Nincs mit, ha konkrétan érdekel még edzés, diéta, bármelyikből minta, akkor kérdezz nyugodtan.

Aerob edzés gondolom megy, a diétát talán már te is össze tudod állítani magadnak a leírtak alapján.

A súlyzózást attól függ, hogy mennyire akarod komolyan venni, de erről is találhatsz edzéstervet (osztott súlyzós edzésterv). Én ez alapján indultam el még amikor kezdtem: [link]

2013. szept. 18. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!