Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak suli közben?...

Hogyan fogyjak suli közben? Nyáron az Insanity edzésprogramot is megcsináltam (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

A nyáron végig csináltam az Insanity-t, nem igazán fogytam tőle, kicsit változott a testem de nem annyit amit vártam, Most hogy elkezdődött a suli nincsen időm minden nap mozogni. Arra gondoltam hogy péntek-szombat-vasárnapra szeretnék valamit.Sajnos nincsenek semmilyen eszközeim,súlyzóim.Van rajtam bőven súlyfelesleg ami nagyon zavar,nincsen önbizalmam emiatt és mire érettségizek szeretnék lefogyni.Tudom hogy nem megy könnyen és az étkezésemre is oda figyelek,de milyen mozgást ajánlotok ami segíthetne? :)

Úgy gondolom hogy szépen lassan biztos le fogom tudni adni a kilókat, de nem tudom mit tornázzak itthon, milyen mozgásformát csináljak.

17/L

2013. szept. 15. 00:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Heti minimum 3-4, 40-50 perces aerob edzés kellene pl kocogás, bicaj, lépcsőzés, ugrókötelezés, ellipszis tréner, stb..De kellene egy-két hétköznapra tett edzés is, nem elég csak hétvégén mozogni!

A kaja a legfontosabb, arról csak annyit írtál, hogy odafigyelsz. Ezt sokan írják, de nem sokan tudják, hogy mégis mire kell figyelni. Alacsony szénhidráttartalmú szálkásító diéta kellene. Azaz számold ki, hogy a szénhidrát ne legyen több, mint 1,-2g x ttkg és ez is összetett szénhidrátból menjen be. Reggel kis zabpehely pl joghurttal vagy tejsavóprotein shakkel, majd napközben sok kis étkezés, sovány húsok-zöldség-nagyon kevés tk kenyér vagy barna rizzsel. Este is kell kajálni, egy kis sovány túró még simán mehet.

Tehát semmi cukros, fehér lisztes kaja, semmi cukros üdítő, de még a gyümölcsökkel is óvatosan, sajnos a cukor tartalmuk miatt az sem nagyon fér bele egy diétába. Ezt sem tudják sokan és nem értik, hogy miért nem fogynak pedig ők sok zöldséget és gyümölcsöt esznek az elmondásuk szerint. És utána csodálkoznak, ha nincs fogyás. Hát ezért, mert a sok gyümölcs nem kevés gyümölcscukrot tartalmaz, könnyű vele a napi ch mennyiséget túllépni.

2013. szept. 15. 07:18
 2/7 anonim válasza:

Nekem ami a legtöbbet segített az a futás. Tökéletes kardió edzés! Suli mellett, hogyha esténként vagy délutánonként akár csak fél óra szabadidőd is van, vagy kikapcsolódásra szánt időd, akkor ajánlom, hogy kezd el. Időről időre egyre jobban meg lehet szeretni! Nekem nélkülözhetetlenné vált a mindennapjaimban. Emellett egyébként tökjó stressz levezető és a feszültség leadása után sokkal könnyebben mennek a dolgok! :)

Sok sikert a továbbiakhoz.

2013. szept. 15. 18:23
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat és a tippeket. Sajnos 10 percnél tovább nem bírok futni, nincsen futópadom és a környéken sincsen edzőterem. Egy nagyon kisvárosba élek, szinte falu..mindenki ismer mindenkit,és kb. az "Isten háta mögött", az utak is rossz állapotban vannak :\
2013. szept. 15. 22:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Megcsináltad az insanity-t és nem változtál sokat? :o Fura, én most kezdem a 6. hetet, és már rengeteget alakult a testem, és sokkal-sokkal jobb kondiban is vagyok. Én fogyni nem akartam tőle, nem is azért csináltam, viszont tartani tartom a súlyomat, pedig nem figyelek túlzottan a kalóriákra.

Nekem is nehéz suli mellett csinálni a programot, viszont jó hogy előre meg van tervezve a napirend, így van mihez tartanom magamat. Gépezésre pl egyáltalán nem is jut időm, hazaérek 3-4-re suliból, tanulok, edzek, tanulok, alszok. De nem hagyom ki a mozgást, mert ha egy napot ellazsálok, utána már nem tudom magam visszaszoktatni. Én is ezt ajánlom neked, és egyél kevesebbet, több zöldséget, sallala, a közhelyek, tudod. Csináld meg mégegyszer az insanityt vagy Shaun T újabb dvd-jét, a T25-ot, ha jól tudom az csak 25 perces, bár kellenek hozzá segédeszközök, de ha eléggé elszánt vagy, be tudsz ruházni egy pár súlyzóra.

2013. szept. 26. 16:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot. 2 ruhaméretet fogytam és a hasamból ment le pici, a kondim nekem is jobb lett,de fő célom a fogyás lett volna, ahhoz talán túl "erős" volt az insanity.

Borzasztóan megizzadtam tőle, olyan szinten hogy a hajamból is csöpögött a víz,és és nagyon elfáradtam, már képtelen lennék utána tanulni. és arra sajnos nincsen időm,hogy minden nap hajat mossak( én utána megszárítom és kivasalom mert durván göndör a hajam :D )

szerintem nyáron ráállok valami nagyon durva fogyókúrára és edzésre, mert muszáj lefogynom :\

2013. szept. 26. 16:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Értelek :) Így is szép eredményt értél el, én talán egy ruhaméretet fogytam eddig összesen, bár mindössze 62-63 kilóból kellett fogynom, jelenleg 54-55 vagyok (és 160 cm). Viszont kondim sose volt, alig bírtam futni is, sőt már a tempós futástól megfájdult az oldalam, és íme, itt az új Én :) (mellesleg insanity közben rólam is nagyon durván folyik a víz:D)

És jól mondod, fogyózni igazán csak nyáron van értelme, mikor nincs igazán más dolgod, csak törődni magaddal. Addig meg ügyelj arra hogy ne engedd el magad :)

2013. szept. 27. 14:36
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem semmi eredményt értél el eddig :)

További jó edzéseket, és nagyon sok kitartást kívánok Neked! :)

2013. szept. 27. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!