Harcművészetek?
Sziasztok! A véleményetekre vagyok kíváncsi: már vagy egy éve krav magázom, és kezdenek érdekelni más küzdősportok is. A judo-t már próbáltam, a karate-t még nem, de engem az nem is nagyon érdekel. Inkább valami hatásos, mégis ,,egyszerű" érdekelne, mint a krav maga. Az nagyon bejön.
Kösz! ;)
A judó-t nem arra fejlesztették ki, hogy önvédelemre hatékony legyen. A karatét igen, de Magyarországon nagyon kevés igazi karate oktatás van.
A kravmagát próbáltad már valaha is, álltál meg boxolóval szemben, fel tudod mérni hogy (a gyakorlás után) van-e érdemleges ütéstechnikád, tudsz-e mozogni egy emberrel szemben? Mert más dolog az, hogy gyakoroltál valamit, és egészen más, hogy sikerült-e megtanítani, megtanulni.
Vannak jó (jól oktatott..) kungfu-k, japán Jujutsu és Aikido. Kali késharc. Ezeket nem égkékítésre találták ki, de csak akkor jók ha ezt tanítják, és nem csak ilyen néven valamit.
Pesten van Wudang és Wing Chun kungfu, Choy li fut, Jujutsu.. Esetleg Eskrima, Kali (nem tudom ezek oktatási színvonalát, meg kell nézni..)
Köszönöm a válaszokat!
Igen, álltam már szemben boxolóval. Sőt, boxolok is. Mivel a krav maga jelentős részében ökölharc van, így megtanultam boxolni - nem profi szinten, de azért megy annyira, hogy megvédjem magam -, nagyjából naponta szoktam egy kicsit. Mondjuk, még nem harcoltam senkivel élesben, de voltak már kemény eddzéseim.
Azt hiszem, a lehető legjobb tanárt kaptam: az apám tanította is a krav magát, profi boxoló is, judóban is jó, és még egy halom harcművészetet kipróbált-tanult. De az eddzéseket ne úgy képzeljétek el, hogy kímél engem, mert az apám, talán pont ezért nem kímél.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!