Melyik az a kung fu ágazat? Vagy ehez hasonló.
ez eléggé fura,mert az ökölvívást írtad körbe leginkább egy kis savate-val kiegészítve.
de akkor hogyan jön a kérdésedbe a kungfu most?
ha a savate a célod,de nincsen rá lehetőséged,akkor az ökölvívással kellene kezdened,az a testvérsportja.
savate-osok közül többen járnak ökölvívó edzésekre és versenyekre,szóval alapnak az lenne a legcélszerűbb.
a kung fu mozgáskultúrája nem igazán passzol a savate-hoz,ezért nem jó alap.
a kung fuban legalábbis a videók alapján a hirtelen támadáson van a hangsúly,a savate meg egy vívó stílusú,technikás küzdősport.
Valóban más a Savate mint a Xingyi. A céljai is mások.
Viszont a Defense (savate önvédelmi ága) és harcművészetek összehasonlítása már érdekesebb, rögtön több hasonlóság lesz.
tudom,hogy nincs.
egyik ráérős estémen lementem megnézni kb 2 éve,akkor még volt.
odamegyek a címre,egy női terem,ilyen kismama torna meg ilyenek,bementem mondtam mit akarok,erre mondja a pultos,hogy eddig nem jött soha senki edzésre,de odaszólnak telefonon az edzőnek,mert itt lakik nem messze,mondtam,hogy köszi nem kell,mert személyi edzést nem fizetek.
utólag utánaérdeklődtem az edzőnek és savate-ozott egy ideig tehetséges volt,utána meg krav magázott.
káposztásmegyer 2őn lakik ott az edzés is,ha felmész a savate.hu-ra lehet ott van még a telószáma,de full kezdőként a csoportos edzéssel jobban járnál.
nem az számít hogy miről hol mennyit beszélnek.
Más a kettő, nézd meg mindkettőt és dönts. Neked ugye jó kungfu oktatásra lenne lehetőséged ezt megbeszéltük.. de ne azért menj mert én meg páran jókat írnak, meg a google tök jó találatokat dob ki.
A kungfu háborúzáshoz, ma pedig önvédelemre van. Ha ez tetszik, meg a gyakorlással járó előnyök, akkor csináld. Ha sparringolós edzésre vágysz, akkor nézd meg azt is, és válassz.. vagy űzd mindkettőt, vagy próbáld ki 1-1 hónapi ezt is, azt is. Ennyi idő alatt több konkrét tudásod lesz mindkét edzésről, a tanulás-fejlődés üteméről, az edzések hangulatáról, edzőtársakról, arról hogy milyen képzettséget szerzel meg a gyakorlás során. Jó lenne azért személyesen látni, megbeszélni ezeket, gondolom. De a savate edzővel is, tart-e defensét valamilyen módon stb.
Szóba került a Xing Yi Quan. Én ezt űzöm. A Xing Yi se nem, belső, se nem külső kung-fu stílus, hanem a kung-fu irányzatok közül rendkívüli és egyedülálló módon, ez egy ún. "félkemény" stílus, vagyis a külső és a belső stílusok között helyezkedik el. Egyébként kérdező, Te pontosan a Choy Li Fut (kung-fu) stílust írtad körül, az pontosan ilyen. Kung-fu stílusok közül a Wing Tsun/Chun-on kívül, mindegyiket ajánlom. Pl.: Hung Gar, Chow Gar (Imádkozó sáska), Északi Fehér Daru, Wudang, Ba Gua Zhang, ezek mind nagyon jók. Írtad, hogy savate-zni is szeretnél.
Savate + Xing Yi az nem is rossz kombó, sőt....elég durva. Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!