Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik az a kung fu ágazat?...

Melyik az a kung fu ágazat? Vagy ehez hasonló.

Figyelt kérdés
Szeretnék elsősorban ütni pontosan és gyorsan akár kritikus helyekre,de leginkább csak bénítani,továbbá rúgni(minimális szinten akrobatika)Ütni és rúgni fejre egyaránt.Belső stílust keresek,mely megtanít önvédelemre,laza és lágyságra(nem igazán kell a mit egyek része)majd gyors vissza támadás,legyen ritmusos és dinamikus,lehet látványos és szép!Legyen erős és kemény.Kérek iskolát is ajánlani!Előre is köszönöm.
2013. szept. 4. 17:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ez eléggé fura,mert az ökölvívást írtad körbe leginkább egy kis savate-val kiegészítve.

de akkor hogyan jön a kérdésedbe a kungfu most?

2013. szept. 4. 18:14
 2/11 A kérdező kommentje:
Mert kung fuzni szeretnék,vagyis elsődleges célom a savate de a kung fu világa mindig tetszett!Azt gondoltam van ilyesmi vagy hasonló stílus.Azt mondták a wudang Xing Yi Quan az ilyen.Hihetek neki?
2013. szept. 4. 19:08
 3/11 anonim ***** válasza:

ha a savate a célod,de nincsen rá lehetőséged,akkor az ökölvívással kellene kezdened,az a testvérsportja.

savate-osok közül többen járnak ökölvívó edzésekre és versenyekre,szóval alapnak az lenne a legcélszerűbb.

a kung fu mozgáskultúrája nem igazán passzol a savate-hoz,ezért nem jó alap.

a kung fuban legalábbis a videók alapján a hirtelen támadáson van a hangsúly,a savate meg egy vívó stílusú,technikás küzdősport.

2013. szept. 4. 20:07
 4/11 anonim ***** válasza:

Valóban más a Savate mint a Xingyi. A céljai is mások.

Viszont a Defense (savate önvédelmi ága) és harcművészetek összehasonlítása már érdekesebb, rögtön több hasonlóság lesz.

2013. szept. 4. 20:37
 5/11 A kérdező kommentje:
sajnos nincs,régebben oktatták de nem volt rá sajnos nagy igény,így csak a "sima" savate van.
2013. szept. 4. 21:11
 6/11 anonim ***** válasza:
Ühümm. Hallottam.. magánedzésként, vagy valahogy kiegészítésként sincs?
2013. szept. 4. 21:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem tudok róla.sajnos a savate-ről keveset olvasni itt a GYK oldalon is.Nehéz a döntés tetszik a savate is és a Xing Yi is,a kunfuról többet tud még a google is :)
2013. szept. 4. 21:19
 8/11 anonim ***** válasza:

tudom,hogy nincs.

egyik ráérős estémen lementem megnézni kb 2 éve,akkor még volt.

odamegyek a címre,egy női terem,ilyen kismama torna meg ilyenek,bementem mondtam mit akarok,erre mondja a pultos,hogy eddig nem jött soha senki edzésre,de odaszólnak telefonon az edzőnek,mert itt lakik nem messze,mondtam,hogy köszi nem kell,mert személyi edzést nem fizetek.

utólag utánaérdeklődtem az edzőnek és savate-ozott egy ideig tehetséges volt,utána meg krav magázott.

káposztásmegyer 2őn lakik ott az edzés is,ha felmész a savate.hu-ra lehet ott van még a telószáma,de full kezdőként a csoportos edzéssel jobban járnál.

2013. szept. 4. 21:24
 9/11 anonim ***** válasza:

nem az számít hogy miről hol mennyit beszélnek.

Más a kettő, nézd meg mindkettőt és dönts. Neked ugye jó kungfu oktatásra lenne lehetőséged ezt megbeszéltük.. de ne azért menj mert én meg páran jókat írnak, meg a google tök jó találatokat dob ki.

A kungfu háborúzáshoz, ma pedig önvédelemre van. Ha ez tetszik, meg a gyakorlással járó előnyök, akkor csináld. Ha sparringolós edzésre vágysz, akkor nézd meg azt is, és válassz.. vagy űzd mindkettőt, vagy próbáld ki 1-1 hónapi ezt is, azt is. Ennyi idő alatt több konkrét tudásod lesz mindkét edzésről, a tanulás-fejlődés üteméről, az edzések hangulatáról, edzőtársakról, arról hogy milyen képzettséget szerzel meg a gyakorlás során. Jó lenne azért személyesen látni, megbeszélni ezeket, gondolom. De a savate edzővel is, tart-e defensét valamilyen módon stb.

2013. szept. 4. 21:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Szóba került a Xing Yi Quan. Én ezt űzöm. A Xing Yi se nem, belső, se nem külső kung-fu stílus, hanem a kung-fu irányzatok közül rendkívüli és egyedülálló módon, ez egy ún. "félkemény" stílus, vagyis a külső és a belső stílusok között helyezkedik el. Egyébként kérdező, Te pontosan a Choy Li Fut (kung-fu) stílust írtad körül, az pontosan ilyen. Kung-fu stílusok közül a Wing Tsun/Chun-on kívül, mindegyiket ajánlom. Pl.: Hung Gar, Chow Gar (Imádkozó sáska), Északi Fehér Daru, Wudang, Ba Gua Zhang, ezek mind nagyon jók. Írtad, hogy savate-zni is szeretnél.

Savate + Xing Yi az nem is rossz kombó, sőt....elég durva. Hajrá! :)

2013. szept. 5. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!