Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A lovaglás extrémsportnak...

A lovaglás extrémsportnak számít? Ki, hogy viszonyul a lovakhoz, vagy a lovagláshoz?

Figyelt kérdés
2009. nov. 1. 14:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
63%

szerintem nem extrém sport.

én hatéves koromtól nyolcéves koromig lovagoltam, nagyon szerettem.

a nagypapám pedig versenyzett is, tehát ez a rajongás megvan a családban, tele van a ház lovas könyvekkel...:)

2009. nov. 1. 15:10
 2/23 anonim ***** válasza:
63%

Egyáltalán nem extrém sport. Igaz, nem egy általásnos és hétköznapi, mint pl a kosárlabda vagy a foci, de nem is extrém. Sokan sznob és idejétmúlt időtöltésnek tartják, pedig nem is tudják, mennyire jó ki sport :) Nem tudják mit hagynak ki. Bár azt aláírom, kicsit drága...

Én például nagyon szeretek lovagolni, csak sajnos mostanában nincs rá időm...

22/L

2009. nov. 1. 15:17
 3/23 anonim ***** válasza:
0%

nem extrém sport,van sok ismerős aki lovagol szabad idejében

személy szerint utálom a lovakat,félek tőlük kiskorom óta,ugyhogy még egy pónira se ülnék fel

2009. nov. 1. 15:18
 4/23 anonim ***** válasza:

nem extrém sport, mert ami extrém, az a 10 centis tóperemen bringázni, (nem bizti hogy jól írom)bunge jumping-ozni, kimerészkedni 4 órás forgalomban biciklivel a város legforgalmasabb és átláthatatlanabb utcájára, majdnem elüttetni magad, parkolóból kifarolni a fent említett úttestre, motocrossozás, stb... ezek az etrémebb dolgok :D de ezek egyesével nem annyira, viszont egy napra besürítve... hmmm... perfekt :D

szeretem a lovakat, 3 napot voltam táborban (uncsee volt)

megtanultam szár nélkül ügetni, meg vágtázni.

2009. nov. 1. 15:45
 5/23 anonim válasza:

Akkor azt is extrémnek vehetjük, ha egy olyan lóra ülsz, aki 1 hétig istállóban állt, mert olyankor bizony tud extrém dolgokat csinálni!

De amúgy pont az ellenkezőjét jelenti, szerintem. Mert kikapcsolódást, nyugalmat nyújt a lovaglás, ahol ellazul az ember.

De ha valaki versenyzik, igaz hogy felmegy benne az adrenalin, de akkor sem extrém sport...

A búvárkodás, ejtőernyőzés, Bungee jumping, sárkány repülés, hegyi biciklizés, szikla-, "jéghegy" mászás, deszkázás, szörfözés, vadvíz evezés, kajakozás, síelés, jet-ski...ezek extrém sportok. Szerintem a lovaglás nem tartozik közéjük.

2009. nov. 13. 09:43
 6/23 anonim válasza:
Bizonyos helyzetekben igencsak lehet extrém. Például a lovastusa (military) terep részén kötelező a gerincvédő és a kobak, meg egy egészségügyi lap a karodon, ami mindent tartalmaz az eddigi sérüléseidről vagy egyéb betegségeidről. És sajnos hallottam már nem egy rosszul végződött versenyről, persze ez sokmindentől függhet.
2009. dec. 20. 14:34
 7/23 anonim válasza:
Attól nem annyira extrém bár bármikor leeshetsz és kitörheted a nyakad. De én erre nem szoktam lovaglásközben gondolni és nem is félek tőle.
2010. jan. 3. 15:52
 8/23 anonim válasza:
Ideális esetben egyáltalán nem sport hanem életforma.
2010. jan. 21. 00:48
 9/23 anonim ***** válasza:

nem extrém sport.

Nagyon imádom a lovakat már voltam több versenyen is és nyertem is már versenyt.6 éves korom óta lovaglom és már 16 vagyok,de még mindig imádok lovagolni

2010. febr. 12. 13:52
 10/23 anonim válasza:

Nekem a lovaglás kifejezetten extrém sport. :)

Allergiás vagyok a ló szőrére, már akkor is rosszul vagyok, ha huzamosabb ideig ott állok mellette, hozzá se kell érnem. Szóval komoly életveszélyben lennék, ha lovagolnom kellene. :) Egyébként nagyon szeretem a lovakat, de sajnos csak képről, szóval elég egyoldalú a nagy szeretet. Mondhatni plátói. :)

2010. febr. 12. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!