Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Muay Thai vagy wing tsun?...

Mysticista kérdése:

Muay Thai vagy wing tsun? Hozzáértő választ kérek, mert komolyan gondolom.

Figyelt kérdés

Sziasztok. 30 éves vagyok, sokat sportoltam életemben, küzdősportot vagy harcművészetet soha. Alapban egy békés ember vagyok, de az elmúlt időben mintha...rajtam lenne egy tábla, hogy "gyere és köss belém". Általában ez a...mit nézel köcsög? Meg a cigikérés aztán löködés, a vasútállomáson való C-sek keménykedése, beszólása. raboltak már ki, késeltek már meg...elegem van.

Rossz úgy tükörbe nézni hogy egy taknyos kis hülyegyerektől sem tudnám megvédeni sem magam, sem a párom ha kell. Erős tesű, csontozatú ember vagyok, aki ha kell igen be tud gurulni. Mondhatni...az alap békességem egy pillanat alatt elmúlik és elborul az agyam - ez negítvum.

Elhatároztam, hogy tanulok valamit. Két dolog érdekelne, de mindkettőről írnak rosszat és jót. Egyik a Wing Tsun - de itt ahol lakom a máday féle oktatás megy, amelyet sokan lehúzásnak tartanak, nincs sparring, + elmentem megnézni őket...és egész nyáron szünet van. Milyen edzés ez ahol 3 hónap kényszerkihagyás van? + nekem kétségeket támaszt, hogy lassan, gyengébben kivitelezett gyakorlatokat csinálnak (rokonom kungfuzik) és nulla sparring. ilyen edzéssel nem éri meglepetést a kungfust amikor verekedésben megkapja első igazi oltári arconütését amitől kiered a vére?

A másik a muay thai. Tudom, hogy nincs benne földharc, viszont erőssé és szívóssá tesz, és sparringolnak rendesen, viszont fegyver ellen nem kapsz oktatást.

Azzal tisztában vagyok, hogy nincs legjobb és rosszabb vagy jobb.

Célom, hogy olyan tényleges használható tudást szerezzek, amivel esélyem van ha belémállnak + erősödjem és edzem magam, hozzászokjak az ilyen helyzetekhez. Azonos áron van mindkettő, de feleslegesen nem akarom kidobni a pénzem.

Utolsó gondolat...nem késő elkezdeni?

2013. aug. 12. 09:34
1 2
 11/15 anonim válasza:
Wing chunt ne, mert szarság és minimum 10 év mire használod. Thai-boksz sem a legjobb itthon. Európai dolgokban bíznék inkább: boksz, bírkózás, savate
2013. aug. 13. 16:22
 12/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a kommenteket, boksz lesz belőle :)
2013. aug. 14. 08:14
 13/15 anonim válasza:
11-es vagyok, bölcs döntés. :)
2013. aug. 14. 17:00
 14/15 Troll1108 válasza:
Mérd fel a lehetőségeket. Ha van a közeledben kick-box, akkor én azt ajánlanám. Ad egy jó alapmozgást, lábhasználatot (oké, utcán nem rugdalunk sokat, de hasznos és jó egyensúlyt ad), nem mellesleg rendkívül pörgős, iszonyatosan kemény kardiót ad. Mennyit érsz rá? Ha van heti háromszor időd, akkor azt ajánlom, hogy heti 3 kickbox egy ideig, majd később heti 2 box 1 kickbox arányban rotáld. Marha jó ütőtechnikád lesz, egy lábsöprés meg elég nagy szivatás mellé. :D Esetleg még a muay thai-box is jó, a könyök és térdelések miatt. Mindenesetre én a kickboxot ajánlom kezdésnek, mert az minden irányban fejleszti a koordinációd.
2013. aug. 14. 21:16
 15/15 qwertzoo ***** válasza:

Hát a WT-t felejtsd el.

Amúgy maga a stílus jó, csak nagyon lassan tanulható.

Még az edzők is jók általában, csak az edzések rémesen f*$0|{. Semmit nem lehet fejlődni.

Viszont én nem javasolnám, hogy most kiválassz egy stílust a neten leírtak alapján, és a többivel ne is foglalkozz.

Győrben pl a kravmaga is kifejezetten jó.

Az ökölvívás szintén jó irány.

A lényeg, hogy legyen sparring. Az olyan dumák, hogy "túl veszélyesek a technikák"... hát elég nevetségesek.

Írtad, hogy elég edzett vagy... nem sértésnek szánom, de majd az első sparringon rá fogsz jönni, hogy nem sokat ér. Max akkor, ha menekülésre használod :).

És egy utolsó gondolat, sosem késő elkezdeni.

És egy utolsó utáni...

Amikor már azt kezded érezni, hogy egész jó vagy... na az még fika. Majd ha arra jössz rá mennyire kevés vagy még, majd akkor kezdesz el fejlődni.

2013. szept. 9. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!