Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 1 eve aikidozok, mit tegyek?

1 eve aikidozok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mar 1 eve aikidozom, most viszont szeretnek boxolni is vagy wing tsunra jarni. Szerintetek mit tegyek? Heti 2 edzesnel sajna tobbet nem akarok. Aikido nagyon jo csak nem tapasztaljuk meg ha milyen ha elindul feled az ellenfel es elkezd utni.

2013. júl. 17. 00:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Hagyd abba az aikidót és kezdj el bokszolni vagy thai-bokszolni.
2013. júl. 17. 00:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha harcot akarsz, akkor box. A harcművészetek nemcsak erre tanítanak, milyen, mikor jönnek és ütnek, de 1 év után nehéz erről nyilatkoznod, én ismerek olyat, aki 25 éves aikidozik, és felé elindulhat bárki, földhöz csapja egy pillanat alatt. Persze ha az kell, hogy minél hamarabb megtanulj nagyot ütni, akkor box.
2013. júl. 17. 08:07
 3/6 anonim ***** válasza:

5 évi tanulás után az aki boxol simán megver valakit aki 5 éve tanul harcművészetet.

15 évnyi tanulás után, világbajnok boxoló is lehetsz, a harcművész úgy földhöz vág, hogy csak nézel.

A boxban vannak szabályok, a harcművészeteket meg gyors, effektív gyilkolásra találták ki(habár azért végletekig nem kell elmenni :) )

Nem azt mondom, hogy a box rossz, hiszen rövid idő alatt rengeteget lehet tanulni, csak épp ez miatt szinte csak cigányok járnak boxolni ami elég kellemetlen lehet.

2013. júl. 17. 10:06
 4/6 Kemotox1 válasza:

Attól függ mi is valójában a cél, ezen nagyon el kellene gondolkozni. Akármit is választasz szinte bele kell szeretned! Az már biztos, hogy nem az aikidó lesz a tied, mert valószínű, hogy te inkább azok közé tartozol, aki nem ijed meg egy két horogtól, sőt el is várja, hogy ha hibázott, akkor az emlékezetesen be is vésődjön (csattanjon). Szerintem jó irányba kapisgálsz, én inkább kick-boxot ajánlanék, vagy thai-t, a wing tsun nagyon jó, de keveset kesztyűznek, az "csak" harciban van náluk (ha jól tudom), viszont utcára meg első osztályú, mivel nagyon-nagyon "gonosz" Ők nem tudják mi a sportszerűség,szinte mindent lehet, ami versenyeken tilos és egy 40 kg-osat is szoktatnak egy 100 kg-os ellen ezért nem is nagyon lehet sportszerűsködniük.

Ahogy írtad, hiányzik az ütés-váltás. A boxal az lesz a baj, hogy ott meg hiányozni fog ha lábbal támadnak. Hidd el, egy-két jó combostól (vagy ágyékrúgástól) a boxoló is kifekszik, főleg, hogy semmit nem tanulnak a rúgások védéséről. Egy boxolót már az is meglep, hogy az egyik kezét lerántják és a keletkezett résen beütnek, náluk nem szokták lerántani vagy megfogni egymás karját.

Bár nem tudom, az is lehet, hogy mindig hiányolni fogsz valamit, még ha ketrecharcos leszel is: miért nem lehet tartólábat támadni, fejelni, harapni, herét szaggatni, szembe kapni, élet elleni pontokat támadni. Szóval el kellene dönteni, meddig akarsz elmenni a megtapasztalásban és utána választani.

2013. júl. 17. 17:05
 5/6 dftgsgvghgev ***** válasza:

Hi. Akkor nyugodtan válts boxra, szerintem.

Heti két aikido edzéssel (ha mondjuk vizsgaanyag szerint haladunk) fél év, mire átvergődsz hat vagy hét alaptechnikán. Többnyire ugyanabból az alap fogásból. A következő fél év egy másik alap fogás, meg talán egy alap vágás. A helyzet az, hogy (heti két edzéssel) semmi értelme nincs az első évben azt gyakorolni, mit is kezdjél, ha az ellenfeled TÉNYLEG üt. Rendszerint ebben az időszakban az ember épp hogy össze tud rakni egy egyszerűbb technikát. És megnézem az a tapasztaltabbat, aki így nekimegy egy torinak. Balesetveszélyes, elvesszük a tori kedvét az egésztől, stb. Eszetlenség.

Szóval, ez nem egy rohanós stílus. Ezért, ha már most jobban szeretnél ilyen tapasztalatot szerezni, akkor érdemes most váltani. Máskülönben csak csalódni fogsz a stílusban, az pedig idő és pénzpocsékolás.

ui.: na persze, itt feltételeztem, hogy nálatok az idősebbek azért komolyan veszik egymással szemben a támadásokat. Ha nem, akkor sztorno, amit írtam, mert akkor nem a te egy éved lesz a legfőbb akadálya az ilyen irányú tapasztalatszerzésnek :/

2013. júl. 24. 17:07
 6/6 htfshgfjhfuvhftzdhjf válasza:
Wing tsun-ozok és egyik edzőtársam aikido mellet csinálja.A kettő sokban hasonlít.
2013. aug. 27. 21:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!