Milyen kung-fu-t válasszak?
Még csak most kezdett érdekelni a dolog, tehát elég keveset tudok a kung-fu-ról.
Korábban aikidoztam (kb. 5 évig). Most 25 vagyok és nagyon hiányzik a harcművészet, de szeretnék valami mást kipróbálni.
Célom, hogy jól érezzem magam, kikapcsolódjak, egy jót edzek és csak és kizárólag magamnak megfeleljek. Nem akarok versenyezni, sem pedig vizsgázni.
Szeretnék majd fejlődni természetesen, de olyan helyet keresnék, ahol elfogadják azt, ha nem akarok vizsgázni (egyelőre így látom). (Aikido-ban ez működött és narancssárga öves létemre a danosokkal edzettem)
Mint említettem nem sokat tudok még, de ami egyből felkeltette a figyelmemet az az északi stílus a rúgások miatt. Aikidoban ezt teljesen elhanyagoltuk, szinte csak kéztechnikákra mentünk rá.
Tudom, hogy vannak stílusok, illetve formák, de egyelőre nem találtam olyan weboldalt, ahol szépen, pontokban szedve leírná, hogy mi-micsoda.
Pl több felsorolást találtam az Állatstílusokról. Míg az egyik oldalon fel volt tüntetve pl. a Karvaly, Saskarom, úgy a másikon nem.
Az sem nagyon derül ki számomra, hogy Magyarországon (Budapest) melyik stílust képviselik a mesterek. Illetve találtam már pl Sáskát, de ők vajon csak a Sáskát tanítják?
Ha a Chang dong sheng shaolin Kung-fut választod nem jársz rosszul. Én személy szerint hat éve csinálom és remek.A stílus önvédelem terén egyedül álló, valamint lehetőség van több településen külön tai-chi edzésre járni.
Egyébként az összes stílus jó, rossz stílus nincs csak rossz mester, és ez a stílus nagyon megválogatja a mestereit.
Az a kommentelő aki rosszat írt róla lefogadom hogy 1 hónapnál tovább nem csinálta, vagy gyenge volt a jelleme mert itt azok elvesznek..
A dobások csak a laikusnak fájdalmasak, mi úgy mgtanulunk esni, hogy azt érzed, mintha ha az ágyadba huppanál.
Bármelyik stílust is választod, előbb nézd meg az edzőt:
Pocakos, nem tud rendet tartani, laza, mindent eltűr, ezek egy rossz edző védjegyei.
Bármit is teszel sok szerencsét!( Én neked a Chang stílust ajánlom)
"Az a kommentelő aki rosszat írt róla lefogadom hogy 1 hónapnál tovább nem csinálta, vagy gyenge volt a jelleme mert itt azok elvesznek..
A dobások csak a laikusnak fájdalmasak, mi úgy mgtanulunk esni, hogy azt érzed, mintha ha az ágyadba huppanál."
Először is, 4 évig csináltam másrészt, ekkorákat ne kamuzzál. Mert nem ilyenek az edzések, pláne a dobástechnikák nem. Mi van ti tatamin edzettetek és azt az edzést egy judo mester tartotta? Akkor talán elhiszem, hogy így tanultok esni, amúgy pedig tuti, hogy kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!