Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg igaz hogy 100 kg...

Tényleg igaz hogy 100 kg fölött "nem illik" futni?

Figyelt kérdés

Adatok: 32/N Súly: 110kg Magasság: 170cm

Elcseszett fogamzásgátlót kaptam tinédzserként, ebből jött a pajzsmirigy alulműködés és felugrott negyven kiló. fél éve tiszta a laborom, tizenötöt már ledolgoztam, de még mindig 110 vagyok. Jógáztam, zumbáztam, bringáztam, de a legtöbbet nem csinálhatom a porckorong sérv miatt.

A kötekedő barmoknak üzenem, nem, nem zabálok, 700 kalóriás diétán élek, köszi.:)

Szóval: Megpróbálhatom a futást? Milyen sportot ajánlotok?

2013. aug. 6. 18:50
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Sok felesleggel tényleg nem kellene futni, mivel terheled az ízületeket, viszont jó lesz a gyors gyaloglás is, minimum heti 3-4-szer 50-60 perc. A bicaj is jó lenne vagy az ellipszis tréner.
2013. aug. 6. 18:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Elkezdhetsz futni, de ne betonon, mert van rajtad fölösleg, és a térdedre így is vigyázni kell, meg a szakemberek se ajánlják a betonon való futást! Eleinte keveset, 2perc séta 1 perc futás, aztán így fokozhatod a dolgokat! Sok sikert és kitartást kívánok a sportoláshoz!
2013. aug. 6. 19:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Próbálkozhatsz igazából mindenféle saját testsúlyos edzéssel. (Természetesen olyat, amit bírsz rendesen az ízületek miatt.) A futást (ahogy előttem írta valaki), fokozatos terheléssel elkezdheted, de eleinte nagyon keveset. Sőt, inkább csak sétálgass. Félórát-órát, majd néhány órát, hogy szokja a tested a terhelést. Aztán szép lassan elkezdhetsz kocogni. 5 perc séta, majd fél perc kocogás. Szóval ne legyél agresszív, légy türelmes. Ja! tartsd a diétát.

Sok sikert kívánok és mielőbbi "gyógyulást"! :)

2013. aug. 6. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Kifelejtettem az úszást. NAGYON LASSAN, FOKOZATOSAN, óvatosan azt is megpróbálhatod.
2013. aug. 6. 21:19
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a normális és rendes válaszokat.

Valamit kifelejtettem. Az edzettségi szintem elég jó, nem csak úgy cajgáztam, mi hegyi túrákra járunk a férjemmel. Bakony,Bükk,Mátra,Velencei hegység...Balaton kör egy nap, Velencei tókör pár óra alatt, ilyenek. Szóval az izmaim köszönik jól vannak.

Ennek fényében is ezeket ajánljátok?

2013. aug. 7. 08:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Így is a bicajozást és gyors gyaloglást ajánlom, 130-as pulzus alatt. Ez az aerob zóna, ezt kellene tartani 40, de inkább 60 percig.
2013. aug. 7. 09:13
 7/7 darida ***** válasza:
Feltétlenül az úszást ajánlanám, ha lehet gyorsban. Hetente háromszor, 2500-3000 métert, 40-50 perc alatt. Az ízületeket kímélve, intenziv aerob mozgást biztosít. Rá kell hangolni, de jól működik.
2013. aug. 8. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!