Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek ciki, ha 14...

Szerintetek ciki, ha 14 évesen nem sportolok semmit?

Figyelt kérdés
Nem feltétlenül a cikiségre gondolok. Később rosszul járok, ha most maximum a kertben tollasozom (+iskolai tesi)? Régebben táncolni jártam, de az nem jött be annyira. Ráadásul nem vagyok túl hajlékony, a lábfejemet nem nagyon érem el, ha lehajolok. Egyedül viszont nem merek nyújtani, mert félek, hogy valamimet meghúzom, stb. Ez nagy baj?
2013. aug. 6. 16:47
 1/8 anonim válasza:
88%

Szerintem igen, ciki az ha valaki elhanyagolja magát. Gondolj arra, hogy ez olyan dolog mintha elhanyagolnád a fürdést (mert lusti vagy és csak 2 hetente fürdesz) ez a meleg meg csak rátesz egy lapáttal. Szóval kellemetlen szagod lenne. Vedd így a mozgást is. Egyrészt ha nem mozogsz akkor elhízhatsz főleg ha hajlamos vagy rá és szeretsz enni.

Másrészt a közérzetedre is kitűnő hatással van, felfrissülsz valamint boldogsághormont tartalmaz.

Harmadrészt, kívülről is meglesz az eredménye csinos, egészséges tested lesz. Szóval hátránya nincs, max az izomláz. De izomláz ellen is vannak praktikák.

Amúgy ha nem vagy túl hajlékon azon is lehet segíteni, nyilván csodára ne várj de azon is lehet javítanod a kitartással valamint ha bemelegítesz jól akkor hajlékonyabb is leszel és meghúzódni sem fog a lábad.

Rengeteg féle-fajta testmozgás létezik válogass és ami a legjobban bejön azt csináld (csak pár példa: futás, bicikli, labdajátékok, torna, kondizás, jóga, aerobik, táncok, ugrókötél, túrázás stb.) Legalább napi 45 percet. Ha van akivel tudod csinálni az meg még érdekesebb, jobb és inspirálóbb.

Mondjuk a tollas is valami mert jobb mintha a tv előtt ülnél csokival. De nem a legjobb azt is csinálhatod de akkor mellette valami mást is, sztem. :)

2013. aug. 6. 17:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, sokat segítettél! :)
2013. aug. 6. 17:14
 3/8 anonim válasza:
Oh szívesen, nagyon örülök. :)
2013. aug. 6. 17:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Az iskolai tesi egy nagy sz ar. És nyútásnál meg nem lesz semmi bajod.
2013. aug. 6. 18:11
 5/8 Szergej55 ***** válasza:
Nem ciki, de mindenképp ajánlom, hogy kezdj el valamit, amit esetleg szívesen csinálnál rendszeresen! Nem baj, ha az átlagtól pozitív értelemben különbözöl.
2013. aug. 6. 18:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2013. aug. 6. 18:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem ciki, a tesiórákon kívül én is abbahagytam minden sportot, amit elkezdtem ,mert egyik se jött be, aztán 20 évesen találtam rá arra, amit igazán szeretek.

Nem lesz hátrányod belőle, még van 10 éved elkezdeni magaddal foglalkozni, viszont később már, ahogy öregszel, érezheted a nem-mozgás negatív hatásait. Főleg egy nőnek (nevedből gondolom, hogy az vagy :D ) fontos a megfelelő izomzat, mert egy 40-50 éves nőt már csak az tart egyben, nálunk gyakori a csontritkulás, izomsorvadás öreg korban, és abból tudsz gazdálkodni, amit fiatal korodban felszedtél. Nyilván sosem késő edzeni, de nagyban meg lehet előzni a problémákat ezzel.

Nyújtani otthon is tudsz, nem kell félni tőle, arra figyelj, hogy statikusan nyújts, ne rugózz rá, ahol már érzed, hogy feszül, fáj, tartsd úgy kb 10 mp-ig.

Még bőven van időd olyan sportot találni, ami tetszik - én végigpróbáltam az összes létező "lányos" mozgásformát, ami létezik, tánc, aerobik, zumba, step aerobik, spinning... de próbáltam labdajátékokat, a kézilabdától, foci, kosárlabda, még a floorballt is, és mindegyiken úgy éreztem magam, mint egy cirkuszi majom, aztán nagy nehezen eljutottam a súlyzós edzésekig, edzek súlyzóval, gömbsúlyzóval, saját súllyal és jobban élvezem mint bármit.

Szóval ne add fel, ki kell próbálni a dolgokat, hogy megtudd, szereted-e csinálni :)

2013. aug. 6. 19:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Amúgy igen, lány vagyok. :D
2013. aug. 7. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!