Miért kell aerobikon a tornadressz alá harisnyát venni?
Tervezem hogy szeptembertől vagy októbertől megyek aerobikozni. Régebben szertornáztam meg ritmikus tornáztam is, de most az aerobikot próbálnám ki mert itt van lehetőség és tetszik is.
Már elkezdtem kérdezősködni néhány lánytól akik járnak hogy ez hogyan megy, és hogy milyen ruha kell, és mondták hogy edzésre elég egy laza testhezálló nadrág meg felső, de nem árt a tornadressz.
Mondták hogy versenyre, vagy bemutatókra ha megyünk akkor ugye egységes dresszünk lesz vagy egyéni ha úgy indulunk például és mondták hogy kell harisnya a dressz alá, meg ha gyakorló dresszbe megyek edzésre akkor se árt ha hordom hogy szokjam.
Sajnos nem igazán értem ezt mert nem élőbe beszéltünk csak írtam nekik privát üzenetet, konkrét választ nem kaptam rá, valaki azt mondta hogy mert előírás, valaki azt mondta hogy így elegánsabb meg szebb, csak nem értem hogy akkor szertornán miért nem kérik, mert a logikáját nem értem.
Azért is kérdezem mert nem tudom elviselni magamon a harisnyát, örülök hogy ünnepélyeken kibírok benne néhány órát, de főleg ha mozgok eléggé bele lehet fülledni ezért sem értem ezt az egészet, hogy ez mire jó.
Néztem a szabályokat neten de nem találtam olyat ahol leírnák hogy egyáltalán kell-e. Szóval végképp nem értem.
Ha a versenyszabályzat nem is, a klubszabályzat még előírhatja. Azt is nyálazd át!
Egyébként, hogy miért viselik?
Mert:
-egységesebb látványt nyújt;
-ha olyan, akkor csillog-villog, vonzza a tekintetet;
-sokkal kevésbé "meztelen" az ember vele, mintha csak dresszben terpesztene...
Hogy ne kérdezzék a dagadt, narancsbőrös tesznyedt dohányos, ex-alkoholista prostikat hogy RAJTAD MIÉÉRT VAN..? Hanem akkor mindenkire ráeröltetik, és nincs több kérdés meg találgatás :D
Különben meg hogy ne lógjon ki a punciszőr.
"punciszőr" - ne ezen jót nevettem! Nem ezért.
Harisnyában sokkal kényelmesebb, jobban tudsz mozogni. Ilyen alapon azt is kérdezhetnéd, hogy a balettosok miért viselnek harisnyanadrágot? Ugyanezért: kényelmes, egységes látványt nyújt, elfedi a lábadon a bőr kis hibáit, nem vág be a tornadressz, számtalan előnye van. Ha nem tornáztál még harisnában, akkor ugyanabban a dresszben próbáld ki nélküle, majd vele, meglátod mekkora különbség. Egyébként ha nézted a tavalyi olimpiát akkor láthattad, hogy a tornászok is viselik!
Remélem segítettem!
Ezek speciális harisnyák, szinte minden hasonló sportágban (RG, műkorcsolya, esztétikus torna vagy éppen balett) használják. Nélküle elég meztelen érzése van a versenyzőnek. Szertornában talán azért nem használják, mert ott komoly szabályok vannak, hogy mi látszodhat ki, ezért sokszor leragasztják a dresszt így nem mozog.
Egyébként ezek nagyon kényelmes harisnyák alig érzed, hogy rajtad van. Az árában is látszik kb. 5000 Ft egy egy ilyen harisnya kezdő ára ha dísz is van rajta akkor akár 15 000 Ft is lehet egy darab.
Látom; sok itt a NARANCSBŐRÖS DAGADT ge*i, akinek nem tetszik a hozzászólásom!
Üzenem a kövéreknek: szégyeljék magukat hogy disznó módjára zabálnak, mert afrikában százezrek halnak ÉHEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!