Kardió edzéseket tervezek beiktatni, a kaját hogyan oldjam meg?
Az utóbbi időben egyre inkább azt érzem, hogy fizikálisan nem vagyok teljesen rendben (értem ez alatt az általános állóképességet is), ráadásul kissé el is zsírosodtam, ezért azt tervezem, hogy heti 3 súlyzós edzés mellé beiktatok 2 napra kardiót is. Futásra gondoltam a szabadban, reggel 7-8 körül, kb. 50 percig.
A kaját úgy oldanám meg, hogy előtte 20g fehérjeport leborítanék, az 50 perc kardió után 10 perccel pedig jönne a szokásos reggelim, 80g zabpehely 20g fehérjeporral.
Kardió után a CH nem probléma? Kardió után mennyit várjak a kajával? :)
Köszi előre is.
Na itt vannak félreértések. Az úgy nem megy, hogy egyszerre izmot építesz és zsírt adsz le. Ha ezután is cél a tömegnövelés, akkor kalória pluszban kell lenned. Így viszont nem megy le zsír. Ha pedig a futással kalória mínuszban leszel, akkor meg nem lesz izomnövelés. Ráadásul a kardio edzés (ugye ez magasabb pulzusú edzés) diétában izomvesztéssel jár. Ilyenkor aerob edzés kellene 130-as pulzus alatt.
Szóval nem tudom mi a célod pontosan.
Futni jó, de nem igazán fogyaszt. 50 perc kocogással égethetsz kb. 600 kcal-át, ez egy héten kb. 1200 kcal. Tök mindegy, hogy mikor futsz, mikor eszel előtte, utána.
Jobban jársz egy rovidebb, intenzívebb tréninggel (Tabata szerű intervallum).
Ha valóban elzsírosodtál és fogyni akarsz, akkor az étrenden kéne változtatni. Vagy kevesebbet, vagy mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!