Fájhat attól a derekam, hogy betonon futok?
Betonon, aszfalton nem egészséges a futás.
Nem véletlen van az hogy a versenyfutásokat salak pályán rendezik meg. Náluk is nagyon ritka amikor aszfalton futnak. Kivéve marathon vagy nagyobb táv futások, de edzeni ők is puha talajon edzenek salak pályán.
Ha nincs a közeledben semmi olyan hely ahol földes út van akkor passzolom, de nem igaz hogy fogyásra csak a futás létezik. Próbáld meg a futópadot.
Én évente 1000-1500 km-t futok aszfalton. A futók jelentős többsége aszfalton fut. A városi futóversenyek, marathonok, félmarathonok, ultra futások, az iron man futószámai mind-mind aszfalton történnek. Jómagam 40 fölött vagyok, de számos futót ismerek 50-60, sőt 70 év fölött is akiknek számos marathoni verseny és több tízezer km van a lábában aszfalton. Ha igaz lenne, amit az előttem szólók írnak, akkor már én is és még több millióan kerekesszékes rokkantak lennénk a szétment izületeink miatt. Ennek ellenére köszönöm, jól vagyunk.
Ja, hogy a futáshoz venni kellene egy normális cipőt? Nem, nem azt, amelyik csiriviri, hanem azt, amelyik alkalmas. Na, az már egy másik kérdés...
minden egyes földet érésnél ütés éri a porckorongjaid.
valszeg be van keményedve és rugalmatlan is az inaktivitás miatt,de ez max merevséget okozna,nem tűrhetetlen fájdalmat.
amit te leírsz,az kb a kinyomódott porckorong,a gyenge törzs,a rossz tartás,plusz a számodra kártékony sportválasztás miatt.
ilyen dologgal meg nem ajánlott az olyan mozgás,ami gerincet hosszirányban terhelő,rázó és egyoldali.
szóval legyen a bringa,vagy a kettlebell kardiónak,ezekben nincs ugrás és az utóbbi célja a törzs erejének fejlesztése és/vagy a gerincjóga elkezdése.
fogyásra meg az étrend az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!