Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lányok! Volt már olyan veletek...

Lányok! Volt már olyan veletek, hogy (képzetlen) fiúbarátotokon gyakoroltatok önvédelmi fogásokat? "Tanítani" szoktátok őket fogásokra? Pl. Gáncs, kéz kicsavarás, karfeszítés stb?

Figyelt kérdés
Mit szólhat pl. egy 80 kg-os 180 cm-s pasi, amikor a kis 50 kg-os, 165 cm-s barátnője feladásra kényszeríti őt, mint támadót? Elhiszik, hogy egy törékeny kis csaj képes lehet erre? Várom a tapasztalatokat!
2009. okt. 19. 14:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

""Persze, hogy támadhat idegpontokat..."

Éppen ezért nincs miről beszélni."

Igazán megtehetnéd, hogy a teljes állítást elolvasod nem csak kiragadsz egy részletet, és azt forgatod ki újra. Én volnék a primitív?

"Dehogynem. Például a lefogás. De persze ezt sem bírod felfogni... Nem csoda, hisz fogalmad sincs róla. "

A lefogásnak is csak egy ízületi feszítéssel egybekötve van értelme. Abból pedig nem nagyon lehet szabadulni, illettve általában törés a jutalma. Nem fogtak még be rögzítésbe, vagy elvezető technikába ugye? Megnézném, hogy abból hosz szabadulsz ki, ha már "annyira értesz hozzá".

"Ez nem változtat a tényeken."

Bizony nem. Egy feleség/nőverő baromállat nem tuds technikákat. Aki meg tud, az csak a legritkább esetben bántalmaz másokat. Ezeknek a technikáknak az ismeretéhez ugyanis elengedhetetlen az erkölcsi elvek megismerése is. A kocsmabunyósok nem harcművészek, nem is tudnak ízületmanioulációs technikáka, vagy dobásokat. Legtöbbjük ütni sem tud rendesen...

H te Chewbacca-ban nem találtad az iróniát, az a te bajod. Nézd, attól, hogy te nem tudtad magad megvédeni, és folyton megvertek a nagyobbak, még nem jelenti azt, hogy képtelenség győzelmet aratni az erősebb felett. Tapasztalatból beszélek, és nem csak én, hanem számos ember, aki ért a harchoz. Senki sem legyőzhetetlen, még az "erősek" sem. Tehát az én állításom nem valószerátlen távolról sem.

"Ahhoz, hogy te kiszabadulj a csuklófogásból, ahhoz meg kell mozdítanod a kezed, amihez erőkifejtés kell. Nos, amikor képtelen vagy megmozdítani a kezed, akkor buktál. "

Hacsak nem vagyok gúzsba kötve, nem tudok elképzelni olyan szituációt, amiben nem tudnám mozgatni a kezem. Amúgy a legtöbb szabadulás technika nem kézből indul, hanem a csípőből. A teljes testeddel mozogsz el, nem a kezedet mozgatod. Te tényleg teljesen el vagy tájolva, úgy érzem....

"Éppen ezért ha elkapnám a kezed, el is törném."

Azt azért megnézném. Elárulod hogy képzeled ezt a kézelkapásból eltörést? Összeroppantod a singcsontomat vagy mi? Vagy kifejtenéd ezt bővebben, ha már annyira jobban értesz hozzá mint én? ;)

"Ha én jól bánok a késsel, akkor nem sokat érsz a botoddal. "

Senki sem mondta, hogy jól bánsz a késsel. És de, én még akkor is sokat érnék a botommal. Mivel a bot eleve hosszabb fegyver. És ha ráb@szok vele egyet a kezedre, akkor elég valószínű, hogy elejted a késed. Ha meg fejbecsaplak, akkor megint csak nincs miről beszélni.

"Ha pisztollyal támadok rád, akkor hiába vagy profi késes harcos, esélyed sincs. Lőni egyszerűbb és hamarabb is lehet, mint kést dobni. De már abból kiindulva, hogy lelőlek mielőtt a közelembe érnél, már eldől, hogy halott vagy. "

Fogtál már pisztolyt a kezedben? Lőttél már egyáltalán akár airsoft fegyverrel? És nem gyorsabb a lövés. HJiszen előtte célra kell tartanod, hogy csak a legalapabbat említsem. Addig meg nekem csak egy csuklómozdulat eldobni kést, az sokkal hamarabb van. Nem úgy működik, hogy csak meghúzod a ravaszt azt kész. Amúgy nem lőnél le. Ha pisztoly van nálad, értelemszerűen nem megyek a közeledbe. Persze a "távolról lelőlek" attól is nagyban függ, hogy milyen jól célzol. Ha fedezékbe tudok húzódni, amíg ki nem ürül a tárad, akkor cseszheted. Mire újratöltesz kifiléznek... De ebbe most tényleg ne menjünk bele, mert rengeteg változó tényező van, és már rég nem a témánál vagyunk.

"

De ez az egész eltörpül az mellett, hogy a nők mennyit vesztettek. Megszámlálhatatlanul sok. Ha van egy azonosan tehetséges nő és férfi, akkor az esetek túlnyomó többségében a férfi nyer. Csak elhanyagolható esetben nyer a nő. Tehát a legerősebb férfi mindig is erősebb marad, mint a legerősebb nő."

Te még mindig az erőről papolsz. Igen a legerősebb férfi jobb, mint a legerősebb nő. De a legerősebb férfi nem feltétlenül jobb, mint a legtechnikásabb, legügyesebb nő. De igen, abban igazad van, hogy a statisztikák zerint a férfiak előnyben vannak. De te azt mondtad, hogy esélye sincs egy nőnek. Azért van, és ez a kérdés lényeg. Ez az egész "legerősebb a férfi" amúgy is kicsit szexistán hangzik. Mi bajod a csajokkal?

"Mondtál két példát, de a számokat és az esélyeket nem veszed figyelembe."

Örülök, hogy tudsz számolni (vagy olvasni). Gondolom a matematikához és/vagy a szövegértéshez is legalább olyan jól értesz, mint a harcművészetekhez. Pedig direkt a te kedvedért külön sorokba rendeztem a személyeket (szám szerint négyet)...

A tényeket te nem tudod elfogadni. Én rendesen érveltem, cáfoltam az állításaid, és ellenpéldákkal, bizonyítékokkal támasztottam alá a cáfolatot. Te viszont csak kiforgatod a szavaimat (a konkrét lényeg figyelembevétele nélkül) és csak a saját kis beszűkült nézeteidet vagy hajlandó elfogadni. Ha ennyire nem tudlak meggyőzni, kérlek menj le egy Wing Chun vagy akár egy Ju Jitsu edzére, és kérj már meg néhány lányt, vagy nálad kisebb, nem kezdő (!) diákot arra, hogy páholjanak el. Biztos vagyok benne, hogy nagy meglepetésekben lesz részed...

Persze amilyen hülye vagy, most ezt is szét fogod elemezni a magad ostoba módján, és csak a neked tetsző részekkel, félinformációkkal fogsz visszaélni. És akkor már, ha mindenki magából indul ki, akkor ki is közülünk a primitív? Nem szükséges válaszolnod. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal sem lenne benne sok értelem, ezért valószínűleg válaszra sem méltatom. A kisebbségi komplexusaidat meg kéretik nem a hölgyeken, és a hímsovinizmuson kiélni... Jó éjszakát :D

2012. okt. 25. 21:43
 12/22 anonim ***** válasza:

"Igazán megtehetnéd, hogy a teljes állítást elolvasod nem csak kiragadsz egy részletet, és azt forgatod ki újra. Én volnék a primitív?"

Igen, te, mivel azért van ott a végén az a 3 pont, mert az egész bekezdés beletartozik, csak fölösleges lenne az egészet beidézni (túl hosszú).

"A lefogásnak is csak egy ízületi feszítéssel egybekötve van értelme..."

Pont hogy lehet szabadulni, ha egyszerűen szétfeszíti a zárat.

"Egy feleség/nőverő baromállat nem tuds technikákat. Aki meg tud, az csak a legritkább esetben bántalmaz másokat."

Dehogynem! Simán tudhat mindent. Csak neked könnyebb elhinni azt, amit beképzelsz saját magadnak. Attól, hogy tud technikákat, még nem feltétlenül fogja visszafogni magát. Ez sem attól függ, hogy tud-e technikát. Szóval hülyeséget írtál.

"H te Chewbacca-ban nem találtad az iróniát, az a te bajod."

Te a Chewbacca-val csak elterelted a témát menekülés gyanánt.

"Nézd, attól, hogy te nem tudtad magad megvédeni, és folyton megvertek a nagyobbak, még nem jelenti azt, hogy képtelenség győzelmet aratni az erősebb felett."

Látom, megint magadból indulsz ki. :) Már azt sem tudod, hogy mibe köss bele, ezért ismét csak a szavaim akarod kiforgatni. Ezek szerint elmebetegséged van. De ettől még ne reménykedj.

"Tehát az én állításom nem valószerátlen távolról sem."

Annyira valószerű, mint lottót nyerni.

"Hacsak nem vagyok gúzsba kötve, nem tudok elképzelni olyan szituációt, amiben nem tudnám mozgatni a kezem. Amúgy a legtöbb szabadulás technika nem kézből indul, hanem a csípőből. A teljes testeddel mozogsz el, nem a kezedet mozgatod. Te tényleg teljesen el vagy tájolva, úgy érzem..."

Nem kell ahhoz gúzsba kötve lenned. Mint mondtam, csak a kezed fogja le, és ha erőlködsz, maximum eltörik. Te tényleg nagyon tudatlan vagy.

"Senki sem mondta, hogy jól bánsz a késsel."

Senki sem mondta, hogy te jól bánsz a bottal, én meg rosszul a késsel. Megint csak nem tudsz elszakadni a beteg képzeletvilágodtól.

"És de, én még akkor is sokat érnék a botommal..."

A kés is lehet hosszú. Ha elvágom az ereidet a késsel, akkor valószínűleg elejted a botot. Ha meg a szívedbe hajítom, akkor megint csak nincs miről beszélni.

"Addig meg nekem csak egy csuklómozdulat eldobni kést, az sokkal hamarabb van."

Tudatlanul miért okoskodsz?

A késsel is célozni kell. Amíg nekem egyszerűen elég egy ujjmozdulat, a kést tovább tart eldobni.

"Nem úgy működik, hogy csak meghúzod a ravaszt azt kész."

Dehogynem. Volt valaha fegyver a kezedben egyáltalán? Aligha fogsz fedezékbe húzódni, hogyha kiloccsantottam az agyvelődet. (De ha mégis sikerül, akkor ott halsz meg. Tehát semmi sem változik.)

"De te azt mondtad, hogy esélye sincs egy nőnek. Azért van, és ez a kérdés lényeg."

Erre mondtam, hogy lottót is lehet nyerni...

"Ez az egész "legerősebb a férfi" amúgy is kicsit szexistán hangzik. Mi bajod a csajokkal?"

Komolyan, csak úgy süt rólad a szánalmasság. :D Már kínodban azt sem tudod, hogy mit találj ki. ;)

(Megint a szavak kiforgatásával, téma elterelésével próbálkozol, mert tudod, hogy szorul a hurok.)

"A tényeket te nem tudod elfogadni."

Az érveid egymás után buktak el a cáfolataim és az ellenpéldáim miatt. Semmi értelmeset nem vagy képes írni, csak a szavaimat ismétled vagy forgatod ki állandóan, tereled a témát... Én csak a tényeket közöltem veled. Nem tehetek róla, hogy a valóság ellent mond a te képzeletvilágodnak. De neked ez annyira fáj, hogy feszültséget kelt benned, amit így vezetsz le itt. Egyszerűen a feszültségedben már nem tudod, hogy mit írj. A szövegértésed nulla, az általam írt objektív érvekből semmit sem fogtál fel. Tehát értelmetlen dolog ezt folytatni.

"kérlek menj le egy Wing Chun vagy akár egy Ju Jitsu edzére, és kérj már meg néhány lányt, vagy nálad kisebb, nem kezdő (!) diákot arra, hogy páholjanak el. Biztos vagyok benne, hogy nagy meglepetésekben lesz részed..."

Én meg azt mondom, hogy menj le a mezőre, majd egy földönkívüli elrabol téged. Biztosan meg fogsz lepődni...

"Persze amilyen hülye vagy, most ezt is szét fogod elemezni a magad ostoba módján, és csak a neked tetsző részekkel, félinformációkkal fogsz visszaélni. És akkor már, ha mindenki magából indul ki, akkor ki is közülünk a primitív?..."

Tudtam, hogy ezeket fogod írni. Na, kibújt a szög a zsákból. :) Szépen lejárattad magad. Mondtam már, hogy ne magadból indulj ki! Ezzel megint bebizonyítottad, hogy hiteltelen vagy, és úgy értelmezed az írásaim, ahogyan az neked tetszik, ahogyan azt ki tudod forgatni. Semmi racionalitás nincs benned, nem is arra reagálsz, amit írok. Figyelmen kívül hagyod azt, amibe már nem tudsz belekötni sehogy se. Téged valami nagy trauma érhetett, hogy itt reszketsz.

Az estére adok egy jó tanácsot: nézzél tükörbe! ;)

2012. okt. 25. 22:56
 13/22 A kérdező kommentje:
2012. okt. 27. 14:55
 14/22 anonim ***** válasza:

Itt egy hosszabb, jobb minőségű videó:

http://www.youtube.com/watch?v=vgEywKCaIa4&feature=relmfu

Nagyon tud a csaj, pedig nem lehet több 60 kilónál. Pedig földharcban sokat számít a tömeg...

2012. okt. 27. 16:13
 15/22 anonim ***** válasza:
Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy megrendezett kamu- és propagandavideókkal bizonyítotok bármit is?! Tiszta szánalom amit műveltek. Főleg, hogy csak azokat a videókat töltik föl a videómegosztókra, ahol a nő nyer. Mégpedig azért, mert amikor a férfi nyer, az nagyon gyakori és megszokott dolog. Nem érdekli az embereket, nem töltik fel a videómegosztóra. Amikor a nő nyer, az rendkívül ritka, jelentéktelen, elhanyagolható esetben történik meg, ezért fölösleges figyelembe venni. Éppen ezért érdekli ez az embereket, ezért felnagyítják a jelentőségét (ami ugyebár továbbra is semmi) és feltöltik. Aztán az IQ fighterek azt nézik, hogy ki hány linket küldött. De abba nem gondolnak bele ezek a primitív emberek, hogy manipulálva vannak. A másik legfőbb ok az, hogy sok férfi az ilyen videókra veri a farkát (ezért gyártanak ilyen filmeket).
2012. okt. 27. 19:34
 16/22 A kérdező kommentje:
Vegyünk egy példát! Ha mondjuk egy képzett 50 kg-os lány elkapja egy 80 kg-os férfi karját és egy jó technikával gyorsan, ügyesen beviszi karfeszítésbe... Na, az a technika ott már nem arról szól, mint pl. egy szkander, egy 50 kg-os személy ereje egy 80 kg-os ellen, 1 az 1 ellen. A karfeszítés során gyakorlatilag egy ember egész teste (adott esetben majdnem 50 kg) támad egy másik ember egyetlen testrészére. Adott esetben itt a fiú egyetlen karját a lánynak mind a 4 végtagja támadja, feszíti. Hiszen a fiú alkarját a lány 2 alkarjával tudja lefogni, rögzíteni, miközben a fiú felkarját, vállát 2 lábával (combjával), medencéjének emelésével tudja feszíteni. Tehát gyakorlatilag a technika során a lány 4-szeres túlerőt tud képezni a fiúval szemben. 4-szeres túlerővel, azért azt hiszem, simán van esélye egy 50 kg-os lánynak is a 80 kg-os ellenfele ellen. Hiszen, mint írtam, a fiú egyetlen végtagjának támadásában (feszítésében) a lány összes végtagja - szinte az egész teste - részt vesz. Miközben a fiú többi végtagja gyakorlatilag hasznavehetetlen a küzdelemben, mert egyszerűen nem tud hozzáférni velük az ellenfélhez. És ez csak egy példa a sok közül. Az idegpontok nyomásánál szintén az ész fontosabb, mint a nyers erő (pontos helyismeret és technika szükséges). Judoban szintén sokszor könnyebb helyzetben van alacsonyabb (súlypontú) személy, mert könnyebben kibillenti egyensúlyából a magasabbat.
2012. okt. 27. 21:42
 17/22 anonim ***** válasza:

21:42

Ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni valaki, ahhoz is erő kell. De ahhoz is kell erő, hogy egyáltalán meg tudja kezdeni ezt a fogást. Az egész kivitelezéséhez meg a földön kell lenni mindkettőjüknek. Erő nélkül nem tudja a földre teríteni. A másik meg hogy a technikákat (fogások, idegpontok, ...) a fiú is be tudja vetni a lány ellen, de mivel a fiúnak megvan az az előnye is, hogy erősebb, így nincs miről beszélni. És hogy mi az általános, remélem egyértelmű.

(Ja, és a magasabb személy is le tudja vinni a súlypontját.)

2012. okt. 29. 20:23
 18/22 anonim ***** válasza:

Töröltetted a kommentjeimet? Hogy te mekkora egy nyomorék kis b*zi vagy :D

És ezek után te veted a szememre, hogy nem tudom elfogadni a tényeket? Gratulálok, ennyit érsz. Felfordul tőled a gyomrom, ezek után elhatárolódom mindenféle veled folyatott kommunikációtól. Elmebeteg vagy ez a bizonyíték, nem tudok ezzel mit csinálni. Ringasd csak magad továbbra is az, álomvilágodban, ahol te, mint az erős férfi legyőzhetetlen vagy minden nő számára. Csak aztán ne adja isten, hogy egy harcedzettebb kiscsaj, vagy egy nálad netán (hozzám hasonló) kisebb és gyengébb csávó szétkapja azt a fenenagy arcodat. Én ezennel végeztem.

Kedves kérdező, te meg kérlek ne foglalkozz az efféle lelki nyomorékok hülyeségével. Ez a példány speciel akkor sem fogadná el a tényeket, ha te magad vernéd félholtra ;)

2012. okt. 29. 23:13
 19/22 anonim ***** válasza:

Te kis fаsszopó! Az én kommentjeimet is törölték --> vagyis valaki más jelentette be az én és a te kommentjeidet is. Na ezzel végleg bebizonyítottad a rendkívüli primitívséged. :D Az agyhalott fejedbe nem csak a tények nem tudnak bejutni, de gondolkodásra is alkalmatlan. Ha egy ilyen egyszerű dologra nem tudsz rájönni, akkor mit ugatsz még itt? Teljesen fölösleges neked, egy ennyire alulfejlett egyednek bármit is írni, mert a te elmédben csak a saját tévképzeteid létezhetnek. Minden más kint marad. De mivel te a saját képzeletvilágodat hiszed a valóságnak, ezért teljesen hiteltelen minden szavad. Ennek az egésznek talán az az oka, hogy téged valamikor nagyon megalázott egy lány (vagy valaki), és így most egy eltorzult személyiségű nyomorék lettél.

Te tökéletes példa vagy arra, hogy milyen az, amikor a hülye okoskodik. :)

Kérdező! Ebből már egyértelműen rájöhetsz, hogy ennek a kis nyominak a szavaira nem lehet adni, mert egy elmebeteg agyszüleményei. Még beleverni sem lehet semmi értelmet.

2012. okt. 29. 23:28
 20/22 A kérdező kommentje:
Kérek mindenkit, hogy szíveskedjen szalonképes stílusban érvelni, megnyilvánulni. Attól még, hogy a vélemények nem egyeznek, attól még nem kell egymást (negatívan) minősíteni, személyeskedni! Tartsuk be a fórum szabályait! Köszönöm! :-)
2012. okt. 30. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!