Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Elkezdtem foglalkozni a...

Elkezdtem foglalkozni a tömegnövelésemmel, de a táplálkozásom hogy állítsam be?

Figyelt kérdés
Teljesen széttszort az étkezésem a heti 5-6 edzésemhez képest. Eddig nem foglalkoztam a testemmel és mindig ettem amit láttam, de rájöttem hogy az izom nem fejlődik helyes táplálkozás nélkül. Mit ajánlotok mit étkezzek, milyen adagokban, mennyit egy nap, miben találom azt meg? Nagyon szeretném a segítségeteket és előre megköszönöm! f/16
2009. okt. 18. 20:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Elösször is!

5-6 edzés sok!Nincs ideje regenerálódni az izmaidnak.!

Heti 3 edzés bőven elég ha alaposan megdolgoztatod!

AZtán!

A táplálkozásodat így nem lehet beállítani ha nincs semmilyen infó rólad(súly,magasság,testzsír,stb)

Tehát ha írnál magadról valamit akkor szívesen segítek, de így nem megy.

2009. okt. 20. 15:26
 2/3 A kérdező kommentje:

Persze hogy írok!

2méter magas, 76 kilogramm. A testzsír százalékomat nem tudom pontosan, de szerintem lehet rá következtetni ha: egy kis felesleg a hasamon van, vékony vagyok, de nem túlzottan, elég vastagak a combjaim, vádlim, karomra nem annyira mondható. Tehát szeretném megtudni hogy naponta miből mennyit vigyek be, mit ajánlasz nekem? Naponta fél órát edzek szóval az az 5 nem olyan megerőltető! Megköszönném ha segítenél!

2009. okt. 20. 20:25
 3/3 anonim ***** válasza:

2g fehérje / testsúlykg, ~5g szánhidrát/tskg, mindez naponta. A szénhidrátból az 5g csak egy iránymutató adat, azt neked kell belőni, hogy mi az amitől elkezdesz nőni, de zsírosodsz túlságosan...

A fehérje állati eredetű, tejtermékekből csak túró (tejet a fehérjéje miatt nem érdemes), egyébként bármilyen hús (ha lehet nem disznó), tojás. A szénhidrát alapvetően zabpehely, rizs, tészta. Hanyagold a feldolgozott élelmiszereket! Fogyassz olajos magvakat a megfelelő zsírbevitel miatt és lenmagolajat! Sok zöldség, a rost miatt és vitamint is tolj!

Ennyi dióhéjban, de itt egy link, ami mindent tartalmaz részletesen:

[link]

2009. okt. 20. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!