Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Írtok nekem jó nyújtó gyakorla...

Írtok nekem jó nyújtó gyakorlatokat, ami segíti azt h meg tudjam cisnálni a spárgát?

Figyelt kérdés
Már egy ideje csinálgatom h terpeszbe, meg egyik láb elől meg hátul és szépen lefele rugózok...de még vmi bevált hatásos módszer? táncra járok és hamarosan bemutatja majd az oktató a gyakorlatokat, csak szeretnék felkészülni, h nekem könnyebben menyjen:)
2009. okt. 14. 23:25
 1/4 anonim ***** válasza:

melyik spárga?

Az oldalra tett lábas: leülsz a földre, nagyterpeszben, dőlsz előre szép lassan, amikor fáj vissza, megint dőlsz-vissza.... stb. amikor nem fáj jobban szétteszed a lábad. Szép fokozatosan haladva egyre nagyobb lesz a terpeszed. Ekkor összeteszed a két talpad, és a térdeiddel "pillangózol"(le-le feszítgeted a térded, miközben fogod, a lábfejed)

Az angolspárga: a futásos pózt felveszed, amikor kistartolsz,(tudod azt a félig térdelőt) a hátul lévő lában egyenesre kinyújtod (hátra) és feszetgeted, majd rugózol. Utána csere.Ehez is alkalmazz pihentetően pillangózást.

Én ezt 10 évesen csináltam mert spárgázni akartam, lehet van ennél tudományosabb is (azért remélem segítettem)

2009. okt. 18. 10:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm:) Am angol spárga lenne, de mindakettőt csinálgatom, hátha egyszer majd az egyik összejön. És neked am végül is sikerült? Mennyi idő után?
2009. okt. 18. 15:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem 5 hónap alatt ment le, pedig csak heti 1 órá edzésünk volt és a tanár azt mondta ne gyakoroljunk otthon soha, mert meghúzóddunk. Pár tipp:

1. Csússz le spárgába amíg csak bírsz, engedd bele magad.

2. Kérj meg valakit, hogy nyomjon le amíg csak nem sikítasz.

3.Ülj óriási terpeszbe, hajolgass a jobb és a bal lábadhoz sokszor, majd középre is!

2009. okt. 18. 21:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket! Ezeket csinálgatom, pont ma kértem meg barátomat h segítsen rá a spárgámra, addig nyomjon mig nem sikítok:D persze csak ésszel...nehogy megszakadjak vhol:) meg ezt a terpeszes módszert is csinálom, tegnap még nem ment h hozzá érintsem az orromat a térdemhez, ma meg tök könnyen ment:D
2009. okt. 18. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!