Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Itthon miért nem terjed el a...

Itthon miért nem terjed el a kettlebell sport?

Figyelt kérdés
Tehát nem a Pavel/RKC-féle "hard style", hanem a rendes, orosz versenysport -- aki nem tudja, írja be a youtube-ra Ivan Denisov, vagy Valery Fedorenko nevét -- szerintem ez sokkal komolyabb, és hatékonyabb módszer.

2013. jún. 16. 15:52
 1/3 poiu ***** válasza:
Érdekes kérdés. Valóban hatékony egy csomó mindenre. Oroszországból származik, náluk ez nemzeti ügy. Máshol talán azért nem lett igazi versenysport, mert ott a súlyemelés - ami versenynek sokkal izgalmasabb és látványosabb. Számomra legalábbis.
2013. jún. 16. 18:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Talán még nincs meg hozzá a bázis. De ahogy terjed pélául az RKC, ahogy egyre többen foglalkoznak kettlebell-el szerintem ez változhat. Már most is vannak sportnapokon, itt-ott snatch versenyek például. Viszont nem értem, mitől lenne komolyabb és hatékonyabb az egyik, vagy a másik módszer - beírtam Ivan Denisov nevét, de csak azt látom, hogy ez is kettlebell, ahogy az RKC is az.
2013. jún. 17. 08:39
 3/3 A kérdező kommentje:

Én úgy érzem komolyabb,

-1, egyszerűen a mennyiség miatt, egy magas szintű KB sportoló 2 db 32 kilós súllyal megcsinál 175 lökést 10 perc alatt (Denisov rekordja)

-2, sok helyen olvasni interneten, hogy pl. Steve Cotter (szintén fitnessguru) is eltávolodott Paveltől, és a Valery-féle rendszert sokkal komolyabbnak tartja

-3, V. Fedorenko minden kategóriában rekorder volt a sportban, 75 kilósan meg tudott csinálni 110/110 (kezenként) snatch-et 32 kilóval tíz perc alatt, tehát óriási tudása van a magas szintű emelésről

-az egész technikája más, illetve a használt súly is más, sajnos ilyet nem lehet itthon kapni

-saját tapasztalat alapján és nagyon komoly dolog ez a mennyiségi edzés (snatch+clean n jerk egyedül)

-ezek nem hirdetik a hülye szovjet marketinggel ("elvtárs" stb.)

2013. jún. 18. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!