Hogyan tudnám ezt az alakot elérni? Kaphatnék táplálkozási tanácsokat?
reggeli, ebéd, vacsora? uzsonna, tízórai kell? Mit, hogyan stb.
Nagyon tapasztalatlan vagyok még.
17 éves vagyok és rendszeresen sportolok. 176cm és 56kg vagyok jelenleg.
Köszönöm!
Hát én vagyok valami kajaszakértő,csak azt írom le,amit én csináltam:
Napi 5 étkezés.(reggeli,tízórai,ebéd,uzsi,vacsora)
Reggeli,tízórai,uzsi:rántotta,zabkorpa,müzli,zöldség,gyümölcs,tej,pulykasonka,fehérjeturmix lehet.
Az ebéd,vacsora:sovány húsok,zöldség,rizs.
Napi 2 liter folyadékbevitel.
Amit NE egyél:édesség(csoki,süti stb.),gyorskaja,fehér kenyér,tészta.
Én ezt 2 hónapi g tartottam,a testzsírom 5 %-ot lement:)
(8 kiló mínusz)
Az első jó helyen kapiskál, de ha már itt tartunk a tejet is el lehet hagyni, a nagyon alacsony testzsírért el is kell.
Lehetőleg fel kell osztani az étkezéseket több kicsibe, tehát napi minimum 4-be, de inkább 5-7-be.
Ahhoz, hogy jól nézz ki, pedig két dolog szükséges:valamilyen szintű izom és alacsony testzsír. Az elsőhöz izomépítő edzés szükséges (ahol súlyokkal, legyen az a sajátod, vagy súlyzó) dolgozol, ebből kellene heti 2-4. A másodikhoz aerob edzésformák, heti min. 3 ebből is.
Az étrendnek le kéne fednie a makrotápanyag szükségletet, azaz a minimum 1g/ttkg fehérjét, sportolóknak viszont több ajánlott.
Amit el kell hagyni feltétlenül, ahogy azt ,ár leírták, az egyszerű szénhidrátok (cukrok, fehérlisztes ételek) és a telített zsírok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!