Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futásra erősítő sportok?

Futásra erősítő sportok?

Figyelt kérdés

Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tudnék gyorsabban futni?

de!

Olyan mozgásformákat keresek, amikkel helyettesíthetem a futást. (Nem szeretek futni, mert : 1. olyan helyen lakok ahol nehéz a "futókörnyezetet " megoldani, 2. nincs pénzem kondira, se futópadra) De gyorsabban szeretnék futni és több ideig is. Milyen gyakorlatok vannak erre? Burpee-ról hallottam eddig. De ez csak egy gyakorlat. Meg az ugrókötélről. Van még valami? És mennyit ajánlotok?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

2013. máj. 26. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:

1. olyan helyen lakok ahol nehéz a "futókörnyezetet " megoldani - ezt nem is értem

2. nincs pénzem kondira, se futópadra - futópadra nincs is szükség esetleg ha kint nagyon hideg van akkor kell bemenni valami pályára, de a futok akkor sem futópadon futnak, mert ott sokkal egyszerűbb

A sebességet leginkább futógyakorlatokkal tudod növelni, szerintem arra burpee sem jó, az max egy kicsit jobb állóképességet ad.

http://www.youtube.com/watch?v=yz4twHFjsoM - ilyeneket csinálhatsz minél többet, és ezek mellé mehet az ugrálókötelezés,burpee,huzozdkodás, meg sprintelgetések (nem futópadon)

2013. máj. 26. 13:42
 2/6 A kérdező kommentje:

nem lehet hosszabb távon futni, mert minden tele van kocsikkal és mindig meg kell állnom, hogy átkeljek.

Tele van emberekkel.

Nem egy futásnak megfelelő környezet...

Köszi a választ!

2013. máj. 26. 14:07
 3/6 poiu ***** válasza:
A futáshoz sajna futni kell. Nem tom, hol laksz, feltételezem, hogy nagyvárosban. Felülhetsz egy villamosra...
2013. máj. 26. 14:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Merre laksz?
2013. máj. 26. 14:24
 5/6 Linkoln ***** válasza:

Értem hogy mire gondolsz. Nem teljesen elvetélt ötlet. Nem fogod lefutni Usain Boltot, de azért gyorsan futhatsz.

Nagyon rövid leszek:

Lehet edzeni a szíved, a tüdőd, az oxigén felvételt lehet javítani, az érellátást, edzheted az izmot.

Ezek közül ha mindegyik elég jó akkor futni is gyorsan bírsz, egészen sokáig. Intervallumos edzés való leginkább arra hogy elnyújtsd a maximum időt amit oxigén hiányos állapotban tudsz sprintelni.

Kicsit terelem a témát a kérdésre.

Alapozz fel, azaz szoktasd meg a szervezettel a monoton intenzív mozgást. (Alapjáraton egy edzetlen ember szépen tudna futni izomzatilag, oxigént is elég szépen felveszi a keringés, van szíve, és a tüdő is egészen bírná, de szimplán nem tudja a szervezet mire válni a mozgást. Meg akar állni ahogy mindig meg állt, nem akar enmgedelmeskedni és futni, mert neki ez rossz.)

Szóval monoton mozgás, 1-2 hónapig lazán veheted, csak fuss, vagy kerékpározz, vagy ugrálókötelezz, vagy akármit csinálj ami monoton hosszú ideig terhel.

Edz heti 1x kőkeményen erőállóképességre. Tehát magasabb ismétlésszámmal végezz "gyúrós" gyakorlatokat.

Utána mehet keményebb edzés, próbáld az intervallumos edzésre hasonlítatni. Ettől olyan erős lesz a szíved, a tüdőd, és az izomzat hogy jó leszel sprintben, és tovább tudsz majd sprintelni.

Egyéb esetben, fuss, edzésterv szerűen.. :D De jobbhyján jó a felső is.

2013. máj. 26. 18:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi :) :)
2013. máj. 26. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!