Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha futás közben fáj a térdem,...

Ha futás közben fáj a térdem, akkor a térdrögzítő/térdszorító segíthet?

Figyelt kérdés

Egyáltalán mi a különbség a kettő között?

Alapból térdfájós vagyok, még utoljára el akarok indulni egy versenyen, utána nem nagyon fogok futkározni. Addig viszont jó lenne heti 4-5x menni.

2013. máj. 16. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:

Az a baja, hogy túl van terhelve szerintem.

Nekem is heti 3+2 edzésem van, tudom milyen olvasni ezt a dolgot. Sokszor van nekem is. Pihentetni kéne.

2013. máj. 16. 18:18
 2/8 Anyád Gibbonja :D ***** válasza:
hány éves vagy? nekem is ilyen van, tudok segíteni
2013. máj. 16. 18:19
 3/8 A kérdező kommentje:
22 L vagyok. Tudom, hogy rá férne a pihentetés, de ha egyszer nem birok itthon ülni?! :) Amúgy már kb. 5 éve gond van vele, úgyhogy nem 100%-ig biztos, hogy a túlterhelés a baja.
2013. máj. 16. 18:27
 4/8 Anyád Gibbonja :D ***** válasza:
100%
menny el orvoshoz, 14 éves fiú vagyok, igazából nekem is ilyen van...
2013. máj. 16. 18:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Voltam orvosnál :) Okát igazából nem találják (nem egy orvosnál voltam, és nem egyfajta vizsgálaton). Ezért keresek most valami más megoldást.
2013. máj. 16. 18:39
 6/8 anonim ***** válasza:
2013. máj. 16. 20:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm Korbács, láttam azt a kérdést. Az én kérdésem viszont nem erre irányult. Az izomzatom meg van hozzá, mivel sok éve sportolok-ahol van erősítés is elég rendesen...
2013. máj. 16. 21:17
 8/8 anonim válasza:
66%

Orvosnál ne is próbálkozz, a magyar orvosok a tünetet tudják csak kezelni a problémát nem oldják meg vele:)

Legvalószínűbb, mivel nekem is sokat fájt a térdem, hogy rosszul futsz.

Nagyon fontos és teljesen mindegy milyen térdszorítót rögzítőt veszel, felesleges.

(nem rossz indulatból írom így)

ha megvan minden izomzatod hozzá, kezdj el úgy futni(ettől 99,9%ig nem fog fájni a térded akármennyit futsz is!)

hogy nagyon egyszerűen a sarkad nem érhet a földhöz.

fuss lábujjhegyen. vagyis nem teljesen, a talpad közepétől hátrébb tilos érkezned, mivel ekkor a térded veszi át az ütközést a földel, térdfájást okozva, ha ennél előrébb érkezel, majdnem lábujjhegyre, biztos nem fog fájni a lábad.

Nekem 2 hónapig fájt, utána néztem, nem orvosnál! nem szedtem be semmit, elkezdtem lábujjhegyen futni, 2 hétig szétrobbant a vádlim akkora izomlázam volt, de azóta minden nap! futok 5-6 kmert, azóta egyetlen egyszer sem fájt a térdem, ja és izomlázra is egészséges ráfutni hidd el.

(Miközben ezt írtam kihagytam a mai futást..:D)

21/F

2013. jún. 6. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!