TaplalkozasHarcmuves te milyen étrendet tartasz helyesnek?
Nemes céljaid vannak, nem megvalósíthatatlanok.
A tejtermék azért nem jó, mert egyikünk sem tehén. Én csak a tej és szójaproteinre írom mindig, hogy felejtős. Miért, mert nem élelmiszerek :)
Engem semmi sem győzött meg arról, hogy húsfogyasztás lehet 'rengeteg'. Én húsból pótolok fehérjét, de nincs olyan félelmem, hogy majd nekem fehérjehiányom lesz ha nem eszem meg egy fél marhát.
Szerintem a gyomor megtöltése a természetes és pszichésen egészséges hozzáállás, nem az hogy adott tápanyagból meghatározott testtömegre vonatkoztatott mennyiséget elfogyasszunk. Ez valahol kissé természetellenes. Arány? Egészséges emberek között mindenféle arányú állati és növényi táplálékfogyasztást meg lehet figyelni, nem ez a lényeg. A szénhidrát ne tömény cukor meg keményítő legyen, és akkor már nem lesz cukorbaj.
A testépítők profik, profi céllal. Amit csinálnak abban jók, ezt úgy lehet csinálni mint ők. Én más célokat kergetek.
Jelenleg taichi-s vagyok, ez a foglalkozásom :)
kivéveee aaa.. Kérdezőt.
Meg mondjuk azt aki normálisan akar enni, lehet te is kíváncsi lennél.. nincs véletlenül valami autoimmun betegséged, zsigeri zsírosodásod, csontritkulásod, inzulinrezisztenciád vagy ízületi gyulladásod? Mert akkor kíváncsi kellene hogy legyél.
Engem valóban érdekel, ezért is kérdeztem! És bár még nem köszöntem meg, de így utólag köszönöm, hogy válaszoltál. :)
De nem volt teljesen kielégítő a válaszod :D Úgy értelmezem, hogy az evés öröméért eszel, "a gyomor megtöltése a természetes és pszichésen egészséges hozzáállás" ezzel szemben én eddig azt hittem, hogy számodra az evés maximálisan tudatos dolog. Ha rosszul értem akkor elnézést.
Meg is fogtad a lényeget. 2 komoly betegség származik ebből..
Evolúciós nyomás: jóllakni. Csak kár, hogy manapság amikor jól akarunk lakni, amit a genetikánk parancsol akkor 70-80%-ban nem is igazi élelmiszereket találunk (hanem cukrot, lisztest stb.) Tehát ha ma enged valaki az ösztöneinek és eszik, keresi az édes ízeket, akkor biztos hogy el fog bukni - kell némi tudatosság, nem eszel meg akármit.
Ha nagyon tudatos valaki? Kalória számolás, pontos mennyiségek - akkor meg ez okoz sokaknál evési problémákat. Beleőrülnek a túlzott precizitásba.
Ezért legyen az, hogy letisztult, minőségi alapanyagokból történjen az étkezés, de ezen felül már bízd a többit a testedre. Erre nagyon jó a Palei, Primal .. hogy senki ne zizzenjen bele a kalóriaszámolgatásba, de ugyanakkor ha eszik jó minőségű élelmiszereket fogyasszon.
És igen, az evésnek van örömszerző szerepe. Nagyjából ezért vagyunk életben, különben egy-egy enyhén depresszívebb helyzetben hagynánk magunkat éhen halni. De nem tesszük mert enni jó. De akkor ezt minőségi táplálékra alapozzuk, a testünk nem készült fel a cukros süteményekre, az ösztöneink amik arra irányulnak hogy faljunk a túlélésért.. a mai világban kissé elavultak. És azzal lehet kordában tartani őket, ha engedsz is nekik, de nem vásárolsz össze akármit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!