Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A kyokushin karate tényleg...

A kyokushin karate tényleg csak versenyzésre jó?

Figyelt kérdés

2013. máj. 14. 15:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát önvédelemre akkor már az Ashihara jobb volna. Az a Kyokushin-ból alakult ki, vannak benne fejre ütések, meg egy csomó Ju Jitsu elem.

Tudtommal a Kyokushin karate oktatása is két fő nyomvonalon halad. Van ahol, komondottan versenyre készítik fel a delikvenseket, és van ahol a tradicionális részét oktatják. Na az utóbbi talán jó lehet önvédelemre. Ez igazából nagyon füg g az edzőtől, na meg tőled is. A tradicionális edzések is áteshetnek a ló túlsó oldalára, nem jó az, ha egész edzésen csak a kihont meg katákat nyomatjátok.

Meg kell találnod azt a Dojo-t ahol nem versenykarate oktatás van, hanem tradicionális, reális önvédelemben gondolkodik. Mondanom sem kell az utóbbi meglehetősen ritka...

2013. máj. 14. 15:44
 2/2 anonim ***** válasza:
1 válaszoló én kiegészíteném a fajtákat egy harmadikkal ahol direkt az önvédelmet oktatják.Én is ilyen dojoba járok és teljes mértékben az edzőtől függ.Nekünk is verseny centrikus edzőnk van ezért ő azt tanítja hogy hogyan kell minél helyesebben,szebben ütni(mivel 13 vagyok és ilyen korban még pontszerzéses küzdelem van)de amúgy rendszeresen tanít önvédelmi részt is,nem fogásokat de pl.ha rámarkolnak a karodra hogyan kell kicsavarni.Szóval tényleg edzőtől függ.Van aki akár pankrátor dobásokat is tanít ő vele viszont sosem fogsz vizsgázni,van aki minden edzésen új mozdulatot tanít ő viszont nem gyakoroltatja be rendesen a mozdulatokat és azonnal leütnek mielőtt lenne időd védekezni.Szerintem meg kell találni a "kiegyensúlyozott" edzőt.
2013. júl. 31. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!