Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért ütnek nagyot az edzőtárs...

Miért ütnek nagyot az edzőtársak karate edzésen?

Figyelt kérdés

Karatézni szeretnék,a minap el is mentem egy helyre ahol lehet jelentkezni és mondták,hogy be is lehet állni,ki lehet próbálni ingyen és,ha úgy gondolom járni akarok akkor bevesz a csapatba.

Beálltam és voltak ütések,rúgások és fel kellett venni egy pajzsot és párban edzettünk volt mikor ütöttem és ő állt egy helyben aztán cseréltünk és ő ütött rajtam volt a szivacspajzs olyankor és mondta,hogy egy helybe kell maradni,ha üt,de amikor ütött én akaratom ellenére is hátraléptem mindig véletlen.Akkorát ütnek ott edzésen,komolyan mondom csak nem megyek oda,hanem hátha lesz más klub ahol csak finoman picit ütnek.

Azon a helyen miért ütöttek olyan nagyot?

2013. máj. 13. 16:59
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Nyilván nem a gyenge ütésektől fognak megedződni.
2013. máj. 13. 17:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nos az a helyzet ,hogy ha nem így lenne akkor az egésznek semmi értelme sem lenne. Teljes erőbedobással, odafigyelve kell harcművészetet gyakorolni.

Lehet úgy is ,hogy csak nézegetsz meg "simogatod" a másikat de senki nem azért megy le edzeni ,hogy aztán ne csináljon semmit.

Ha nem tetszik ,hogy megütnek (és itt még van rúgópajzs), akkor jobb ha másik sportot választasz.

2013. máj. 13. 17:28
 3/8 anonim válasza:
0%

ösztönöznek arra hogy legyőzd a félelmed és hogy te is üss erősebbet.

amúgy kickboxolj inkább az sokal jobb.

2013. máj. 13. 17:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Mégis mire számítottál kérdező? Hogy csak simogatni fogják egymást? Egy küzdősport/harcművészet edzés erről szól! Nincs semmilyen küzdősport ahol "finoman, picit ütnek"!

Még a földharc stílusoknál sem bánnak veled kesztyűs kézzel. Meg is tapasztaltam a legelső grappling edzésemen, ahol többször prezentálták rajtam fojtást, karfeszítést, stb.

Úgyhogy kérdező szerintem inkább menj sakkozni vagy asztali teniszezni. Ott „finoman” fognak bánni veled.

2013. máj. 13. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:

mert erre is való a rugópárna.

gondolom nincsen boksz zsák edzésen,a tiszta erejű ütések,rúgások kigyakorlása meg alapvető és így oldják meg.

menj át kickboxra.

ott zsákra ütnek-rúgnak többnyire,nem kell fognod a szivacs pajzsot.

hasznosabb sport,mint a karate,de nem olyan kemény,mint a többi küzdősport.

legalábbis eleinte nem az.

2013. máj. 13. 17:48
 6/8 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek nem az a baja, hogy a rúgópajzsra erőset ütnek, rúgnak, hanem, hogy alapból erőből csinálják. Így hiába megy át Kick Bokszra, ott is ugyan ez lenne a baja.
2013. máj. 13. 17:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Milyen fajta karate?

Mert a kyokushinban tényleg nagyot ütnek.De pl.a shotokan lágyabb stílus,ott inkább a gyorsaság és a meglepetésszerű támadás van előtérben.

2013. máj. 14. 15:11
 8/8 anonim ***** válasza:
mi meg párna nélkül ütünk nagyokat..csak feszítessz és ütnek..neked még szerencséd van.3 éve shito ryuzok
2013. jún. 14. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!