Miért is olyan jó a kókuszzsír, ha nagyrészt telített zsírsavakból áll?
Figyelt kérdés
És mennyivel jobb a pálmazsírral szemben?2013. máj. 8. 18:02
1/4 Dogmatix91 válasza:
Mert elvileg nem lesz belőle zsír, hanem egyből felhasználja a szervezet. Ha 180°C felett használod akkor nincs jelentősége.
2/4 anonim válasza:
Mert rövidebb szénláncú (illetve közepes) zsírsavakból áll, nem kell epe a bontásához és nem rakódik le könnyen a zsírraktárakba.
3/4 A kérdező kommentje:
De helyettesítheti a napi zsírbevitel ajánlottan nagyobbrészt telítetlen zsírokból álló részét?
2013. máj. 8. 19:06
4/4 anonim válasza:
Nem, mert kellenek omega3 zsírsavak is. Az pedig a halolajban, valamint a lenmagolajban van meg.
És hogy miért kell halolaj is? Mert a lenmagolajban csak az alfal linolénsav (ALA) adja az omega3 zsírsavakat, aminek nagyon kis része alakul át EPA és DHA omega3 zsírsavakká. A cél az minél több EPA és DHA bejuttatása. És tudod miben található EPA és DHA zsírsav? Tengeri állatok zsírjaiban. Tehát kell halolaj is. Olyan terméket válassz, amiben mnimum 300mg EPA és DHA zsírsav van összesen/napi adag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!