A kókuszzsír/olaj valóban a legegészségtelenebb olaj?
Mindenhol azt írják hogy milyen egészséges stb....Rubint Rékáék is azzal főznek így én is rendeltem egy Barco kókuszolajat. A napokban tovább olvastam erről és azt írják 2 cikkben, hogy a legegészségtelenebb olaj, emeli a koleszterin szintet stb....Még nem érkezett meg a csomag, de már teljesen elbizonytalanodtam, hogy valóban egészséges-e ezzel táplálkozni. Ha nem igaz hogy egészséges akkor miért írják szinte mindenhol ezt?
Ez a két cikk ami rosszat ír róla:
: [link]
Használ valaki ilyet? Annyira elbizonytalanodtam hogy lehet nem is fogom elhasználni....Pedig olyan jó lett volna ha tényleg olyan egészséges mint amit a legtöbb oldalon írnak. Egyébként innen rendeltem, itt is csak a jótékony hatásokat sorolják: [link]
Engem is elbizonytalanítana, hogy ha az a luvnya (RR) kókuszzsírt használ, akkor valóban jó-e. De amúgy csak véletlen, ezt eltalálta mert jó.
Milyen forrásokból informálódsz? Natursziget.com és webbeteg.hu? Nem kellene komolyan venni ezeket a vicclapokat.
Az az egyik vád, hogy a kókuszolaj emeli a koleszterinszintet? A levegővétel pedig a tüdő térfogatát, ÉS? Ezek már károsnak kiáltanák ki az égen a csillagokat is! A koleszterin mítosz évtizedekkel ezelőtt született téveszme, azóta beigazolódott, hogy nagy tévedés volt. Aki ma még ezzel érvel, az kompetens nem lehet.
Ettől tartod önmagad kompetensnek...
Ebben a témában senki sem lehet "szakértő", mert mindenki szervezete mindenre máshogyan reagál, nem lehet általánosítani.
Hogyne.. van kinek a szervezete napfénnyel táplálkozik, ők virágoknak képzelik magukat.. UGYAN MÁR!
Létezik következetesen egészséghez vezető táplálkozás, biztos ezen is lehet finomítani és személyre szabni, de általánosítható standard 'egészséges táplálkozás' is van.
Az már a dietetikusok meséje, hogy mindenkinek személyre szabott táplálkozás kell. Ez arra épül, hogy minden ember más mennyiségben tolerálja a megbetegítő élelmiszereket, így más mennyiséget optimalizálnak nekik.. megbetegítő élelmiszerekből.
Hát, normális ember meg inkább 0 mennyiséget eszik ilyenekből, és megfelelő ételekből meg jóllakik, nagy tudomány.
Olyan mint bármely zsírral, csak nem ízesíti meg az ételt (például ezért használják 'édességekhez' is, ugyan úgy mint húsételekhez).
A zsírsavösszetétele miatt pedig jobb mint más növényi olajok, persze nem csodaszer, nem várható tőle egészség, ahogy.. betegség sem. Hogy titulálhattak valamit egészségtelennek, amikor nem okoz betegséget? Én a gabonákat egészségtelennek titulálom, mert a fogyasztásuk betegségekkel jár..
Azt nem mondanám, hogy nem lesz tőle íze a kajának, kap egy érdekes aromát.
Húshoz gyakran kell cserélni, mert nagyon hamar megég.
KÉZIFÉK!
A koleszterin egy nagyon fontos hormon alkotó, a sejthártyáink alkotója! A magas szintje nincs összefüggésben betegségekkel, a táplálékokkal bevitt zsírok pedig nincsenek összefüggésben a vérben kimutatható szintjével! A vegánok meghalnának, ha nem lenne koleszterin a szervezetükben, holott nemigen esznek zsírokat. A testünk előállítja, mert nélküle nem élhetnénk!
Jaj, imáimba foglaltam, hogy ezen már túlessünk.. de nem hallgattattak meg.
Dr. Lenkei http://www.youtube.com/watch?v=7cHF9u2wOTk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!