Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A kókuszzsír/olaj valóban a...

A kókuszzsír/olaj valóban a legegészségtelenebb olaj?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt írják hogy milyen egészséges stb....Rubint Rékáék is azzal főznek így én is rendeltem egy Barco kókuszolajat. A napokban tovább olvastam erről és azt írják 2 cikkben, hogy a legegészségtelenebb olaj, emeli a koleszterin szintet stb....Még nem érkezett meg a csomag, de már teljesen elbizonytalanodtam, hogy valóban egészséges-e ezzel táplálkozni. Ha nem igaz hogy egészséges akkor miért írják szinte mindenhol ezt?

Ez a két cikk ami rosszat ír róla:

: [link]

[link]

Használ valaki ilyet? Annyira elbizonytalanodtam hogy lehet nem is fogom elhasználni....Pedig olyan jó lett volna ha tényleg olyan egészséges mint amit a legtöbb oldalon írnak. Egyébként innen rendeltem, itt is csak a jótékony hatásokat sorolják: [link]

2013. márc. 13. 08:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Olyan orvosokkal jösz, hogy az elképesztő:d

Lenkei elmehet a jó kurwa anyjába...

Jött azzal, hogy a gyógyszerlobbi így, a gyógyszerlobbi úgy, mennyi szutykor etetnek meg velünk feleslegesen, és a legfontosabb a C-vitamin lenne, amit nem eszünk, és a boltban kapható C-vitaminok is csak töredékét tartalmazzák a ráírtnak. Hűű, nagy felháborodás, majd eltelik 2 hónap, és kiadja a saját szutykait, átcimkézve, ugyanúgy, hogy egyétek ezt, mert ez jó. Érdekes, hogy akiknek tartósan magas a koleszterinje, azok között jóval magasabb a szív-és érrendszeri halálozások aránya, de ez biztos véletlen.

2013. márc. 13. 13:29
 12/16 anonim ***** válasza:
16%

"Érdekes, hogy akiknek tartósan magas a koleszterinje, azok között jóval magasabb a szív-és érrendszeri halálozások aránya, de ez biztos véletlen."

Nem véletlen, hanem bizonyos érdekeket kiszolgáló vélemény. Ezzel szembe helyezkedik jóval több hiteles, ellentétes vélemény miszerint a szív-érrendszeri betegségek a szénhidrátfogyasztással vannak korrelációban, a koleszterinszint magas értéke még enyhe védő hatást is mutat. Milyen forrásnak hiszel? Annak ami azt mondja, hogy a tested számára mérgező az az anyag, amit a tested állít elő, táplálkozástól függetlenül? Ami hormonok alapanyaga, egy fontos sejthártya alkotó? :D

Ráadásul a károsságát ugyan annyira bizonyítják, mint az ártatlanságát, ez sem gyanús?

Honnan tudod, hogy nem a szénhidrát fogyasztásból következnek a szív-érrendszeri betegségek? Mert erről még nem olvastál? Hát akkor itt az ideje..

Lenkeit meg el lehet ítélni, szerintem őt ez annyira nem érdekli, mint ahogyan engem sem. Mégis célszerű c- és d-vitamint pótolnunk, az RDA vitamin ajánlások csak nőnek, előbb-utóbb igazolni fogják Lenkeit és másokat. Hogy közben Lenkei maga is forgalmaz vitaminokat.. egy ember, egy orvos hagyományos módon néhány embernek segít. Gyógyszerek felírásával még ennyinek is alig.

Vitaminok és egészséges életmód ajánlásával egyetlen ember akár millióknak is segíthet. Csak úgy mondom.

2013. márc. 13. 16:19
 13/16 anonim ***** válasza:
51%

Koleszterin az fontos cucc, nem poénból gyártja az szervezet. Úgy tudom sejtfalat építget, tehát ha nincs annyi amennyi kell, akkor ... hát nem biztos hogy jó ha ereszt a vérerünk...

Aztán nemhiszem hogy a kókuszzsír ártana a vérérnek, inkább azt tudnám elképzelni, hogy segíti a szervezetet a termelésében, így az be tudja foltozni a dolgokat.

Még csak kutatgatok, ne tessék szentírásnak venni, illetve mondjátok meg jobban ha jobban tudjátok.

2013. márc. 13. 21:38
 14/16 elen83 válasza:
Én kókuszolajjal sütök, főzök. Az ételek íze frissebb, ízletesebb, de a legfontosabb, sokkal jobban érzem magam, mióta ezt használom. Érdekességként jegyezném meg, nem voltam beteg azóta, mióta ezzel főzök, a koleszterinem fiatal korom ellenére rossz volt ezelőtt. Érdekes módon, * jelenleg nincs problémám. Szerintem ez önmagáért beszél. (Nincs érdekeltségem egyik bioboltnál, vagy webáruháznál sem...)Érdemes megnézni azonban a csomagoláson, hogy milyen eljárást alkalmaztak, ne hidrogenizált zsiradék legyen.
2015. jan. 4. 20:16
 15/16 anonim válasza:
Nem szakértőként mondom,de szerintem nyugodtan fogyaszthatod a k.olajat.Annak aki azt írta:"gyakran kell cserélni mert könnyen leég"-elnézést ha nem betűszerinti az idézet - érdekességként jegyezném meg,hogy valahol éppen arról az előnyéről olvastam,hogy hosszabb ideig,többször lehet használni mert egészségesebb,illetve nem oxidálódik olyan könnyen mint egyéb zsírok.
2015. szept. 21. 18:48
 16/16 anonim válasza:
Régóta használok kókuszolajat, még kenyérre kenve is. Egy tény (nálam) a koleszterin szint kb azóta megugrott (7.2), húst, vajat, tejet nem eszem, tojást is keveset. Nem tudom van e köze hozzá, de most már a sokadik lelet után kezdtem agyalni, hogy előnyös e ez a kókusz olaj vagy sem? Dilemma... nyilván 10-20 év távlatában majd kiderül okoz e gondot és van e eltérés az ilyen-olyan gyártók termékei és előállítási eljárásai közt, hogy hogyan hatnak a szervezetre.
2016. máj. 23. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!