Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Könyvből, dvd-vel ajánlott az...

Könyvből, dvd-vel ajánlott az itthoni jóga, vagy inkább csak tanárral?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy árthatok az itthoni "amatőr" jógázással?

2013. máj. 8. 16:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Jobb lenne pár hónapig edzővel!

Igen, elméletileg árthatsz is, ha nem ártasz akkor is elég gond lenne ha nem használnád ki a gyakorlatok teljes potenciálját.

Én ezért az edzőt ajánlom, legalább néhány hónapig.

2013. máj. 8. 17:25
 2/6 A kérdező kommentje:
10 alkalommal voltam jógázni, de szeretném itthon is gyakorolni. Viszont az oktató óva int ettől. Én meg nem értem, hogy miért.......... az órákon jól csinálom a gyakorlatokat, megdicsér, tehát nem hinném, hogy a bénaságom miatt. Mert jónak érzem magam.
2013. máj. 8. 23:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem se jógázz még egyedül. Én fél éve jógázok heti 3-szor és még mindig ki szokott javítani. Szerencsére nálunk járnak körbe sokszor és javítgatják a pozíciót. És igazuk van, mert tényleg akárhogy figyel az ember, nem érzi, hogy hol kéne még igazítani a gerincet, vállat stb. Azt érzem, hogy már beleadtam mindent, aztán jön és megmutatja, hogy na, még ott kéne igazítani. Én meg azt érzem, hogy igaza van, mert tényleg akkor érzem igazán, hogy hatékony a gyakorlat. És hozzáteszem nem vagyok béna, nem vagyok egy rossz tartású valaki.

Bár nem szó szerint gyógytorna, de én azt mondom, hogy ha jót akarsz magadnak, akkor vagy rendes jógaórára jársz (leginkább gerincjógára eleinte) vagy elmész jógaoktató tanfolyamra.

2013. máj. 9. 07:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Próbálnék nem ezen spórolni.

Ha nincs más mód, akkor persze otthon fogod csinálni.

Miért int óva az oktató? Hogy biztosan jól csináld, gyakorold még, tanuld meg mielőtt otthon belevágsz. Figyelmen kívül is lehet hagyni, a Te döntésed :)

2013. máj. 9. 08:15
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem spórolni akarok, hanem otthon IS gyakorolni :D Nálunk is jár körbe, ami tényleg jó, nekem már nem sokszor segít, van olyan óra, hogy egyáltalán nem javít, csak megérinti a vállam ha elmegy mellettem.

Gerincsérvet okoz szép lassan a helytelen jógázás, ez az indok.

Jó, nem kísérletezek itthon. :/

2013. máj. 9. 08:55
 6/6 anonim ***** válasza:
De idővel majd otthon is elkezdheted :)
2013. máj. 9. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!