Könyvből, dvd-vel ajánlott az itthoni jóga, vagy inkább csak tanárral?
Jobb lenne pár hónapig edzővel!
Igen, elméletileg árthatsz is, ha nem ártasz akkor is elég gond lenne ha nem használnád ki a gyakorlatok teljes potenciálját.
Én ezért az edzőt ajánlom, legalább néhány hónapig.
Szerintem se jógázz még egyedül. Én fél éve jógázok heti 3-szor és még mindig ki szokott javítani. Szerencsére nálunk járnak körbe sokszor és javítgatják a pozíciót. És igazuk van, mert tényleg akárhogy figyel az ember, nem érzi, hogy hol kéne még igazítani a gerincet, vállat stb. Azt érzem, hogy már beleadtam mindent, aztán jön és megmutatja, hogy na, még ott kéne igazítani. Én meg azt érzem, hogy igaza van, mert tényleg akkor érzem igazán, hogy hatékony a gyakorlat. És hozzáteszem nem vagyok béna, nem vagyok egy rossz tartású valaki.
Bár nem szó szerint gyógytorna, de én azt mondom, hogy ha jót akarsz magadnak, akkor vagy rendes jógaórára jársz (leginkább gerincjógára eleinte) vagy elmész jógaoktató tanfolyamra.
Próbálnék nem ezen spórolni.
Ha nincs más mód, akkor persze otthon fogod csinálni.
Miért int óva az oktató? Hogy biztosan jól csináld, gyakorold még, tanuld meg mielőtt otthon belevágsz. Figyelmen kívül is lehet hagyni, a Te döntésed :)
Nem spórolni akarok, hanem otthon IS gyakorolni :D Nálunk is jár körbe, ami tényleg jó, nekem már nem sokszor segít, van olyan óra, hogy egyáltalán nem javít, csak megérinti a vállam ha elmegy mellettem.
Gerincsérvet okoz szép lassan a helytelen jógázás, ez az indok.
Jó, nem kísérletezek itthon. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!