Jógázni szeretnék, mit kell tudnom róla?
Google, youtube(alul be lehet állitani, hogy csak magyar oldalakat adjon ki) - jóga
Lehet venni dvd-ket is. Ettől csinosodni nem fogsz, azt felejtsd el. Ez max. relaxálásra jó, lazítás képpen, ez nem sport. Hajlékonysághoz nyújtani kell, úgy , hogy rendesen!! be vagy melegítve , jógából is van ezer féle van amelyik segít ebben, de a legtöbb nem. Vegyél egy egy hónapos bérletet( keress valami kuponakciót 2-3ezer ft ért már nagyon sok alkalmasat is lehet találni) meg tanulod az alapokat, és tudod otthon ,szabályosan csinálni. Az elején fontos lenne azért a tanár.
nézz meg pár astanga jóga mester csajt.
pl Kino MacGregor
majdnem fitnesz modell szintű az alakjuk.
szóval a jógának ez a típusa elég rendesen igénybe veszi az izomzatot és a célt támogató étrend mellett simán csinálhat bomba alakot a heti 5-6x 1.5-2 órás edzések.
de persze ha csak a csinosodás a célod,akkor vannak a jógától sokkal egyszerűbb és gyorsabb módszerek ennek elérésére.
és ugye a nők többsége tegnapra akarja az eredményt.
ha csíp a pisi,akkor a konditerembe menj,bérelj személyi edzőt és 1 év alatt bombázót csinál belőled.
Én fél éve jógázom rendszeresen. Szerintem mindenképpen menj el egy-két jógaórára, hogy tudd az alapokat. Borzasztó, hogy miket tudnak művelni az otthoni jógások. Sok gyakorlatot olyan hibásan hajtanak végre, hogy a hajam tépném tőle.
Első körben gerincjógát javasolnék. Ne félj, nem arról van szó, hogy tele lesz a terem nagymamád korú a fájós derekú emberekkel.
Ennél pár fokozattal nehezebb, de azért még kezdőknek való a kezdő hatha jóga.
Astangát, hot jógát és ilyeneket egyáltalán nem ajánlanék elsőre, főleg, ha nem sportolsz rendszeresen valamit amúgy.
Van olyan jógastúdió, ahol egy 10 alkalmas tanfolyamon egyesével megmutatják a gyakorlatokat, megbeszélitek, hogy mire kell figyelni, mire van hatással, "mire jó", hogyan kell helyesen kivitelezni, illetve minden alkalommal át is beszéltek egyéb témát, pl. légzésfajták, étkezés stb. Pl. A shanti jógaszigeten (vagy ha másik közelebb van, akkor nézd meg a honlapot másik helyszínért) 18000Ft-ért tudod elvégezni ezt a 10 alkalmasat. Egy alkalom 2 óra, tehát 1800Ft/alkalom. Lehet akár 3 részletben is fizetni vagy kedvezményesen 15000Ft-ért is lehet, ha kismama vagy munkanélküli stb. A tanfolyamok menüpontban Alaptanfolyam néven van. Szerintem ennek az elvégzése után bátran gyakorolhatsz otthon. Enélkül szinte biztos vagyok benne, hogy kontárkodás lesz belőle otthon, amivel a célodat nem fogod elérni és majd a jógára fogod, hogy nem jó semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!