Mit szedjek tömegnöveléshez és ahoz hogy megnőjjek viszonylag gyorsan?
173 cm magas vagyok és 59 kg-ram tömeget szeretnék nővelni és izomban is megnőni mert igen vékony vagyok.
Elkezdtem a kondit és szereztem 100%-os fehérjét melyből naponta egy evőkanálnyit szedek.
Szteroidozni nem akarok semmiképpen sem.
Mit javasoltok mit szedjek illetve egyek hogy nyárig valamit feltudjak szedni??
Egy evőkanállal? Ne viccelj már.:)
Edzés után mehet nálad 40g is + 50g dextróz.
De a legfontosabb az étrend, anélkül semmit nem ér a tápkieg sem:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Nyárig semmit, addig 1 hónap van.
Szedni nem kell semmit, enni kell, sok húst, sok zöldséget, és mivel sovány vagy ezért sok szénhidrátos kaját (rizs, krumpli, tészták (lehetőleg teljes kiőrlésű)
Mostmár ne siess sehova, nyárig még feljöhet valami, de nem lesz annyira számottevő, na de majd jövő nyárra! És nagyon örülök, hogy nem akarsz szteroidozni, helyes. Egyél normálisan, napi 3x-5x 1g/testtömegkg szénhidrát, napi 5-8 étkezésbe szétosztva. Legjobb forrása a rizs. Emellé kellene még min. 2-2,5g/testtömegkg fehérje naponta, sovány húsok (csirke, hal) előnyben. Sok zöldséget fogyassz. Estére zsírszegény túró mehetne, magában. A fehérjét ne, mint valami gyógyszert szedd, hanem edzés után valami gyors ch (pl. 30-50 g mezei szőlőcukor) mellett vigyél be 40-50 g port, (kb. 1,5-1,7 evőkanál, ha a standard mérettel számolom). Valami vitaminkomplex is jól jönne, mondjuk Vitabolic, MegaDailyOne, B-koplex a BioTechtől, és egy kis plusz C-vitamin, mondjuk 0,5-1 g naponta.
Az edzésről nem kérdeztél, remélem akkor azzal tisztában vagy. Igyál rendesen (min napi 3l), aludj sokat, és sok sikert!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Igen az edzéstervel tisztában vagyok :)
Nincs merőkanalam sajnos. Ha rendes evőkanállal mérném ki az adagot akkor 1 illetve még felet tegyek bele?? 200 dl tejbe teszem bele mellé szőlő cukrot is teszek mivel nem izesített a fehérje és emiatt igen pocsék egymagában az ize.
Edzés után szoktam meginni majd utána kajolok.
Aha értem akkor csak simán vízbe tegyem és ugy igyam meg??
Eddig azért tettem tejbe mert akitől kaptam ( rokonom évek óta ezt szedi ) ő mondta hogy azzal igyam meg.
Aha értem
Akkor igyam simán vizzel? vagyis 200dl víz 2 kanál fehérje + szőlő cukor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!