Az a helyzet hogy kajakozom már régóta, ami heti ötször kb másfél 2 órás edzést jelent, szombaton meg van hogy 3-4 órás edzést. Közben általában izotóniás italt szoktam vinni magammal. Kondira ott van lehetőségem, mert az egyesületben van egy kisebb konditerem. De az elmúlt évben nem sokat fejlődtem, izmos vagyok meg szálkás meg úgy nézek ki ahogy akarok, szóval ugyanez az alak jó lenne, csak nagyobb méretben. Segítene az valamennyit az izom növekedésben ha nem rögtön a kajak után kezdeném a súlyzózást, hanem mondjuk várok egy fél órát, pihengetek, eszem mondjuk valamit, banán, vagy valami húsos szendvics, vagy akármi, és csak utána kezdeném a kondit? Azt is kb megpróbálnám fél és háromnegyed óra közé lerövidíteni, és inkább arra koncentrálni, hogy max 3 sorozat, de az kb 95%os súllyal, bukásig minden sorozat. Így kb max 4-5 ismtélés jönne ki sorozatonként. Utána közvetlenül tejsavó + dextróz, utána haza és egy fél óra múlva meg jól telerakom magam valami értelmes kajával. Ez így jó lehet? Vagy más ötlet?
2013. ápr. 17. 09:04
1/10 anonim válasza:
a kiürült szénhidrát raktárak miatt a testben a sok edzéstől pont neked találták ki a tömegnövelőket
de legalább 30 %os fehérjetartalaom felettit vegyél
mivel extrém sok edzést végzel és még mellette súlyzózni is akarsz
nyomatni kell a carbót és a fehérjét, mert egyszerűen a sok sport lezabál rólad mindent.
próbáld ki pl egy két hónapig h minden edzés előtt 1-1,5 órával iszol egy tömegnövelő turmixot(ált 100 g) és edzés után is szintén egyet.
ne legyél türelmetlen az izmok fejlődésének és a carbó visszatöltődésének is kell pár hét, de elvileg elkezdesz majd fejlődni
amúgy ennyi aerob edzés mellett nem is tudom hova lehetne beszúrni súlyzós edzést
attól függ mi a fontos neked azt csináld, mi innen a gép mellől ezt nehezen tudjuk megítélni
2013. ápr. 17. 09:13
2/10 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy ez sokszor nemcsak aerob, hanem anaerobba is átmegy. Mert amikor időmérőket megyünk, és nyomni kell mint az őrült akkor tejsav is termelődik rendesen. Ha csak nyugis edzés van, ami néha hétköznap van, meg általában szombaton. Amikor nem csap át anaerobba, csak aerob, de aerobból is szombaton kb 30 km evezés. A kajakot nem akarom abbahagyni, viszont szeretnék valamennyivel vastagodni. Bár annyira nem vagyok vészes, 184 centimhez 83-84-85 kiló között mocorgok, de mondjuk 2-3 kiló izmot el tudnék viselni magamon. Tudom hogy nehéz a kajak miatt, de hát ráérek, nem kell rögtön. Elég nekem az is ha most tudnám biztosra, hogy 2-3 év múlva feljön az a 2-3 kiló izom még. Csak ahhoz akarok belőni egy olyan normális edzésterv szerűséget, amivel talán összejöhet. Ezért gondoltam hogy inkább rövidebb edzés, de azt max sullyal bukásig, hogy rövid ideig megkapja a max terhelést az izom, hátha így fejlődik.
2013. ápr. 17. 09:26
3/10 anonim válasza:
mivel neked extrém nagy a sportból fakadó terhelésed, ezért ez mellé bajos lenne súlyzót is beiktatni, egyik a másik rovására menne.
akkor mindenféleképpen a kajakból kéne elvenned, h beleférjen a body is, mert amúgy meg a szervezet nembírná a terhelés.
a kaja a legfontosabb.
amit írtam h kajak edzés előtt és után egyél 100-100 g tömegnövelőt, azt tartsd be
12 hónap mire a test feltöltődik ekkora mozgás után és hidd mikor a carbo raktárak már tele lesznek a testedben megindul a fejlődés.
de a kaja az nagyon fontos ennyi mozgás mellé
2013. ápr. 17. 11:03
4/10 anonim válasza:
A kaján múlik a dolog. Kalória pluszban kell lenned az izomnöveléshez, melyet eléggé gátol a sok kardió edzés. Ja és arra készülj, hogy izomnövekedés nemigen van magában, zsírosodás is lehet. Hacsak nem vagy extrém ektomorf.
2013. ápr. 17. 11:06
5/10 A kérdező kommentje:
A kajával szerencsére nincs gond. Tudom úgy alakítani hogy akár hatszor hétszer is eszem egy nap, és jó minőségű kaját. De kiegészítem még ezt akkor tömegnövelővel is.
2013. ápr. 17. 11:07
6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos ektomorf vagyok nem is gyengén. Azért is kezdtem el sportolni mert általános suliban meg középsuliban olyan gebe voltam hogy az összes bordám kint volt. Ezt meguntam és iszonyatosan nehezen fejlődtem, de azért látszik már a több évnyi munka.
2013. ápr. 17. 11:09
7/10 anonim válasza:
Akkor zsírosodástól nem kell tartanod, viszont rengeteg kaja kell majd, és ahogy írtad is, edzés után mehet a tejsavóprotein + dextróz vagy tömegnövelő.
2013. ápr. 17. 11:14
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor a kaja mennyiségén próbálok még emelni, bár már így is legtöbbször úgy nyomom magamba hogy ezt az utolsó kanálnyit még akkor is muszáj. :)
2013. ápr. 17. 11:25
9/10 poiu válasza:
A játék kedvéért kipróbálnám az első pár hónapban csak lábra edzeni. Az aerob mozgás elsősorban azt az izmot viszi, amelyiket mozgatod. A kajakosok lába pedig - bocs - amúgy is vicces a felsőtestükhöz képest. Ha ott nem fejlődsz, akkor valami drsaztikusat kell kitalálnod (pl. azon a két napon gyúrni, amikor nincs kajak edzés).
2013. ápr. 17. 12:27
10/10 A kérdező kommentje:
Egyedül vasárnap nincs kajak. Amúgy szoktam lábra edzeni direkt azért mert a többiek nem edzenek és nem akarok úgy kinézni mint akinek nincs lába csak egy nagy felsőteste :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!