Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ez igaz a zsírégető futásról?

Ez igaz a zsírégető futásról?

Figyelt kérdés
Az igaz, hogy ha zsírt akarok égetni, akkor nem kell nekem gyorsan futni, hogy nehogy az legyen hogy anaerob szakaszba kerüljek át. Hanem inkább lassabban, kocogva, hogy aerob legyen, és így is minimum 40 percet, de ez is nagyon minimum, inkább többet mint egy óra, mert a szervezet zsírégetése csak kb 40 perc környékén indul meg, addig szénhidrátot használ.
2013. ápr. 3. 10:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
igaza van minden válaszolónak, de megemlíteném, hogy zsírégetésre az intervallum edzés a legjobb a tapasztalataim szerint, ráadásul, azt 20-25 perc alatt le lehet zavarni.
2013. ápr. 3. 13:17
 12/19 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom hogy az intervallum edzéssel ez a baj hogy ott nagyobb eséllyel kerül a szervezet az anaerob zónába, ami nem igazán jó.
2013. ápr. 3. 13:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Intervallum edzés pont nem jó zsírégetésre, kivéve ha előtte rendesen bemelegítesz egy legalább fél órás kocogással, de akkor meg nem lesz 20-25 perc alatt lezavarva.
2013. ápr. 3. 14:40
 14/19 anonim ***** válasza:
Egyébként megjegyzem, intervallum edzés sem jelenti azt feltétlenül, hogy anaerob zónában kellene futni.
2013. ápr. 3. 14:41
 15/19 Linkoln ***** válasza:
A rendes intervallumedzés elég durván átmegy anaerob határra. Gyakran maximum vérnyomás, szívverés, légzés van alatta értve. Elég durva. Sőt nagyon. És elég rendesen edz is. Tényleg rövid. De én sem kimondott fogyásra javaslom. Intervallum az arra jó leginkább hogy ha alapoztál 1-2 hónapot, majd edzettél egy évet, utána a következő szezonnal feljebb lehet lépni azzal hogy alapozás és kevés edzés után 2-3 hónapot intervallumozol, és felhúz a csúcsra A szezon vége előttig.
2013. ápr. 3. 15:27
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a pulzus valóban függ attól is, hogy ki milyen edzett illetve túlsúlyos. A minap láttam a teremben egy nagyon durván (saccra 100kiló körüli) elhízott csajt, aki 3km/h-val sétált a futógépen és 180-190 körüli pulzusa volt...már azt néztem mikor dobja le a szalag holtan.

A legjobban úgy tudod belőni azt, hogy megfelelő aerob tartományban vagy, hogy még tudsz érthetően, de persze lihegve beszélni.

2013. ápr. 3. 15:52
 17/19 anonim ***** válasza:
Ez az anaerob dolog túl van értékelve.Nem eszi meg kanibálként az izmokat nyugi..
2013. ápr. 3. 16:34
 18/19 anonim ***** válasza:
Persze, nem is erről van szó, csak a test az anaerob tartományban már máshogy reagál, hiszen oxigént kell elvonnia, hogy jusson az agynak, a tejsavas erjedés pedig nincs annyira hatékony, mint az égés, jönnek a görcsök, rándulások, edzetlen embernél nem a legjobb. Edzettnek tökmind1, mert annyi energiát elhasznál mindenhogy, hogy zsírt éget.
2013. ápr. 3. 17:57
 19/19 anonim ***** válasza:

én az edzésnaplóm alapján az intervallum edzésre voksolok továbbra is, de találtam is róla egy jó kis cikket:

[link]

2013. ápr. 3. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!