Mennyire egészséges/egészségtelen napi 2-3 óra, néha több sportolás?
Szombat vasárnap általában pihenek, vagy csak izomzatra edzek. Evés nem olyan változatos, hús hússal, kenyér krumpli rizs, sajnos kevés zöldség de azért azt is szoktam.
Kűzdősportolok amúgy.
Jah, az intenzitáson múlik. Az alapelv:
Ha strapálod az izmot, az strapálódik. A semmiből nem regerenálja magát, így értelem szerűen adni kell neki mindent ami kell, minél jobb minél megfelelőbb mennyiség annál gyorsabban regerenálódik. Az élsportolók kiegészítő szerekkel tuningolják a regerenálódást azért strapálhatják magukat többet.
Ha fél éve alapozol az jó, van alapja. Ha nem nagyon intenzív a sport, nagyon jó. A legjobb. A legjobb az hogy a maximumot strapálod amit még lehet.
Ha sok, akkor visszafelé fejlődsz és kiégsz. Hónapokat kell lazsálnod mire újra feledzheted magad oda ahol jártál.
De ezt érzed, nézd meg a kiégés tüneteit.
Fő tünete a fáradtság. Nah meg az hogy nem fejlődsz... :D Sőt elkezdessz lemaradni a rekordjaidtól.
Egyél sok vitamint is, zöldségeket. Hús hússal mehet, kenyér is simán.
Ne hidj a meséknek hogy jaaaj kenyér? Hülyevagy? :D Olyan mint a nőknél a modellek akik napi 3 almát esznek.
Ha napi 3 órát sportolsz, akkor olyan észrevehetetlen a sertés meg csirke közötti különbség hogy még egy megfázás is hátrébb dob.. De zöldségeket egyél, meg egy egy gyümölcsöt naponta. Ezzel a regerenálódási időt csökkented.
Keress rá a kiégés üneteire!
Keress rá hogy hogy lehet regerenálódát gyorsítani!
És bizonyosodj meg róla hogy rendszeres vagy és jól végzed a sportot.
Szép, kerek válasz. :)
Nem tudom ennyire strapálom esetleg túl magam, nem szoktam fáradt lenni csak a lábam szokott fájni itt-ott de az mindig elmúlik meg néha csak a sok nyújtás miatt fáj. Eléggé feldobott szoktam lenni bár főleg szellemileg szerintem :D majd próbálok több gyümölcsöt enni... erősödtem is amúgy de izmot nem szándékozom annyira építeni mert a súlycsoportom tetejében vagyok kb és amúgy is elég szálkás vagyok, nemigen van háj.
Gyümölcs sem árt :P Nem kell sok. Zöldség mehet. Hús része elég fontos a regerenáláshoz, de ahhoz ugyan úgy kell a vitamin, az ásványok, meg hogy a szervezet megfelelően müködjön.
Ha Szellemileg friss vagy, és péntekre nem vagy teljesen kimerülve, akkor nincs gond. Csak így tovább, egézséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!