Lehetséges ez? (testépítés)
Sziasztok!
A barátnőm megemlítette, hogy jobban tetszenék neki izmosan (de oda van a kockás hasért is ) és én vékony vagyok, nekem azért látszódnak, de ő az izmos srácokon lévőt szereti ez tuti...
És tudom ,hogy van a tömegnövelő és a szálkásító étrend nálatok testépítőknél, de nem lehet azt megoldani, hogy izmosodjak, de látszódjanak a kockáim is egy kicsikét?
Úgy gondoltam ezt, hogy például főtt csirkemellet ennék, semmi szaft, semmi édesség, stb...
Szóval tényleg egyáltalán nem nassolnék... ugye most nagyon sokat nassolok és mégis kockás a hasam, mert ilyen alkatú vagyok, ha elkezdek 'gyúrni' akkor ugye többet kellene ennem, de abban nem sok cukor és zsír lenne, szóval ezért remélem, hogy esetleg ez lehetséges lenne...
Szóval nem az a hú de szálkás szeretnék lenni/maradni, csak, hogy a kockák azért látszódjanak.
Lehetséges lenne?
Nem, ilyet nem lehet. Van tömegnövelő és szálkásító edzés, a kettő meglehetősen különbözik, más-más étrend kell hozzá.
Ha tömegelsz, elkerülhetetlen, hogy valamennyi zsír is felmegy, egyén függő hogy kinek ez mennyi. Ha nem vagy rá hajlamos, akkor kevesebb.
Ha szálkásítasz, akkor pedig lemegy a zsír, jobban ki fognak jönni a kockák is, amelyekre ha edzel, tömegelés alatt csak nagyobbak lesznek, vastagodnak, ami diéta után látszódni is fog :)
Testalkatod? ( [link]
Egyébként egy ideig megy, hogy izmosodsz tömegnövelő étrend nélkül, és zsír sem megy fel, de ez hosszútávon csak szteroiddal megoldható (úgy hogy ne jöjjön fel zsír).
Van lehetőséged konditerembe járni? Akkor fejlődik a test, hogyha minden izomcsoportra edzel, ha rámírsz priviben akkor segítek bármit.
"Alapvetően a tömegelés-szálkásítás ciklusnál lassabb, de a nem testépítő célú átlagember számára alkalmasabb kényelmesebb és kevésbé drasztikus módszer az, ha csak egyszerű, tiszta táplálkozással és rendes súlyzós edzést aerobbal kombinálva, közepes szénhidrátbevitelen (3-4g/tskg) és 2g/tskg fehérjével hosszú távra tervezve egyszerűen életmódot vált.
A tiszta étkezés és a testmozgás hosszú távon meglátszik, a zsír lassan csökken, az izomzat fejlődik. Egyszerűen annyit kell tenni, hogy a fenti edzésmódszereket és táplálkozási mintákat követjük és megpróbáljuk belőni a megfelelő szénhidrátmennyiséget."
ezekkel az ételekkel tudod a tápanyagmennyiséget fedezni:
fehérje: sovány húsok, tojás (sütve/fözve), sovány túró(este), fehérjepor edzés után
ch: zabpehely(reggel), rizs, teljes kiőrlésű tészta/kenyér, Edzés után dextróz(30-40g)
zsír: omega3, hal, lenmagolaj, halolaj, tökmagolaj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!