Mi a véleményetek a karatéról?
Heló
Arra lennék kíváncsi hogy manapság kinek mi a véleménye a karatéról.Tudom sokak szerint tömegsport meg alacsony itthon a színvonal ami néhány helyre igaz is...
Várom a válaszokat! :)
Egy karatés
Akkor kezdem én.
Minden negatívum ellenére azzal kezdeném, hogy egy igen komoly és hatékony harcművészet. Ennél több pozitívum nem kell, ezért önmagában egy nagyon jó dolog lehetne.
Csak hát a mesében van úgy, hogy minden szép és jó. Ha Magyarországon nem oktatják a harcművészetet harcművészetként, a gyakorlói versenysportolók lesznek, és még a küzdősportolók között sem kiemelkedők, akkor el van cse.szve az egész.
Ha nem képezik úgy a karatésokat, mint ahogyan a XingJiseket (a Karate eredete a Xing Ji Quanhoz köthető) akkor nem lesz hatékony a rendszer. Ha nem tanulnak a karatésok komoly harc elméletet, taktikát, nem tökéletesítik ki az ütéseiket, nem edzik fel az öklüket-alkarjukat-lábszárukat, nem gyakorolnak fogásokat és feszítéseket, akkor le fogják győzni őket. Egyetlen karate oktató torkának sem szegeznek kést, hogy sz.ar edzéseket tartson, nem muszáj 5-10 év karate múlttal már edzéseket tartani.. kizárólag a karatés közönségen (edzőkön és tanulókon) múlik, hogy mit érnek el. Harcművészetet követnek, vagy közepes minőségű küzdősportot, lehet választani. Ha elhagyják a küzdősport edzéseket, akkor az oktatók talán elgondolkoznak azon, hogy máshogy kéne oktatni, és nem csak heti 2x valami időtöltést kellene adni, meg szivárványszín öveket évente 1 vizsgán, hanem igazi harci tudást kellene átadni.
Illetve ha a karatékák meg vennék a fáradságot, és otthagynák a sz.ar edzéseket, esetleg lemennének más edzésekre, merthogy vannak ebben az országban is magas szintű, komoly edzések, csak mivel ezek ritkán szólnak a jó marketingről és a divatról így kis edzőtermekről-egyesületekről van szó, ahol jóformán nem is lehet megélni az oktatásból. Ami elég gáz, mert egy igazán nagy tudású ember éljen már meg az oktatásból.. Karatemester persze gyakran lehet hobbiból az ember, egy főállás mellett heti 2-3 alkalommal edzősködik.. kényelmes. De az ilyen embereknek, nevezzük őket most mestereknek, mennyi idejük is marad valóban fejleszteni saját magukat, a tanítványokkal együtt fejlődni és fejlődni, ahogy elvileg a harcművészet megkívánja a folytonos tökéletesedést? Nem tudom, erről sincsenek különösebben jó tapasztalataim..
Ex-karatés.
Teljes mértékben igazad van! :)
Mondjuk én szerencsére egy nagyon jó edzőt fogtam ki ezért nem szoktam edző termet váltani mert nem mindenki olyan jó! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!