A futóknak tényleg több energia (kaja) kell?
Testsúlycsökkentés céljából kezdtem el futni egy éve, azóta le is ment 12 kg (170 cm, 52kg vagyok most -ami állítólag kevés..). Heti 30-40 km-t futok le; a napi energiabevitelem 1700-1800 kcal , a netes kalkulátorok szerint kb 2200 kcal-t kéne bevinnem...valójában érzem is, hogy kevés nekem ennyi, de nagyon félek a hízástól.. ( a futás mellett tornázom is) ..
tényleg nem híznék meg, ha ennyi lenne? Ti mennyi kcalt szoktatok bevinni? Esetleg különbségek pihenőnapokon?
19/L
Ha megvan az edzettségi szinted a futáshoz, és azt nem kardio tartományban végzed, akkor a szervezeted fel tudja használni az elraktározott zsírt energiaforrásként. Meg kell találni a középutat, az éhezés nem jó, de 4 után már mellőzd a szénhidrátot. Lehet számolgatni a kalóriákat, bár mint utólag rájöttem, nem sok értelme van, enni kell rendszeresen, (3 óránként) kerülni a magas glikémiás indexű szénhidrátokat, és fehérjedúsan kell étkezni. Gyümölcs regglenete (dél/délután már nem javaslom) zöldség minden mennyiségben. Jó alternatíva lehet a sovány túró, natúr joghurt, cottage chese, és természetesen sovány húsok, halak.
Egyébként nemgondolnám hogy 1700-1800 kalóriával ebbe a kategóriába esnél, de a drasztikusan lecsökkentett kalória mennyiségre a szervezeted védekezéssel reagálhat, ami stagnáláshoz vezethet.
Mint tudod, nem/kor/magasság/testsúly alapján van a szervezetnek egy alap kcal igénye, amit akkor is eléget ha egész nap csak ülsz. Namost ha emellett még mozogsz is rendszeresen, akkor ez a kcal igény igencsak több lesz.
Neked elvileg az alap kcal igényed ülő életmód mellett is 1654, de mint tudjuk, te sportolsz rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!