Hogyan lehetnék kicsivel agresszívabb?
ha attól sem éled fel az önérzeted,ha sparring közben komolyabban lezsákolják a fejed,akkor az tényleg fura.
ilyenkor mindenkiben felébred a harag a bosszúvágy,a törlesztésre törekvés általában.
amúgy meg edzésen jóhogy nem úgy ütöd,mintha az életed múlna rajta,mert akkor kb havi 1x lehetne sparringolni,mert mindenki sérült lenne.
thaywondo edzésen ezt úgy oldják meg,hogy ha kegyelmet gyakorolsz,akkor addig ütnek,sparringoltatnak,amíg el nem ájulsz,ha kell ketten egyszerre csapnak szét.
és ezt addig csinálják edzésről edzésre,amíg inkább akkor is ütöd a felszakadt arcú edzőpartnered,ha már totál kész van,mert ha nem,te is ugyanúgy jársz.
nézz le oda ha ilyen problémád van,pár hónap alatt kiölik belőled a kegyelmet.
az Ateremben vannak.
Ugyanilyen vagyok én is :DD
Nem tudok mit tenni vele.
Intelligens ember vagy, így a való életben a tulok fölött állsz.
Miért akarsz primitív mezőnyben érvényesülni? Gyakorolj olyan harcművészeteket, ahol pont a higgadtságodat kamatoztathatod, és érhetsz fel sokkal nagyobb magasságokba, mint a külső stílusok agressziót képviselő harcosai!
Ezt nem értem, mert nálunk a végére mindig mindenki full erőből nyomja birkózáson.
Főleg, ha úgy indulunk, hogy csak játékosan.Amint az egyik csinál 1 pontot, a másik próbálja visszaadni.
Nem csinálom ezt a sportot régóta, de azért senki sem finomkodik velem emiatt pl.
Lehet, hogy nálatok nagy a verseny szellem. De például ha én lemennék hozzátok birkózásra, akkor lehet nagyon kipontoznátok. Lehet egy Taichi mozdulattal lenyomlak földre, de az is lehet hogy nem csinálom jól, és mivel különösebben nem erőlködöm /hiszen nálam az az igazi vesztes pozíció, ha valamihez túl sokat kell erőlködni/ így olyan nagyon harcias, küzdelmes dolog úgy sem alakul ki. Tehát van ilyen, ha az egyik fél nem elkötelezett a győzelemért, hagyja folyni a dolgokat a medrükben.
Erről viszont azt kell tudni, hogy b@romi hatékony harcstílusok alapulnak részben ezen a taktikán, csak tudni kell ezeket használni, és akkor ugyan olyan jók mint más megközelítések, más taktikák :)
Azért, ha valaki először jön le, akkor nem túl kemények vele, persze nem vágják a földhöz, de vannak olyanok, akik velük sem tolják játékosan, inkább az igazi oldalát mutatják meg.
Egyébként itt nálunk, tehát lehet nálatok nem, a kezdők (és pl én is olyan voltam), hogy full erőből nyomják és pont emiatt fulladnak ki, mert még nem bírják hasznosítani a meglévő erejüket.
Meg ezt az egészet ne úgy értsd, hogy ha lejön valaki - főleg más küzdősportos -egyből megmutatják neki, hogy milyen "kevés", azért nem így megy.
Én semmi rosszat nem gondoltam :D
Én bírom amikor birkózók feltörlik más stílusok képviselőivel (vagy éppen küzdősportszüzekkel) a padlót :D
Én nem ezt követem, de maximálisan jót szórakozok ilyeneken :D Nem kell komolyan venni, az adott "vereség" is csak tapasztalat, komolyabb szándékú emberek még értékelik is a tanulságos 'verést'. Tehát azzal sincs baj (az én részemről) ha valahol durván fogadják az embert, vannak akik az ilyen helyeket keresik, és ezzel semmi baj sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!