Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Gerincferdüléssel konditerem/h...

Gerincferdüléssel konditerem/hátra edzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

17 éves múltam 25-30 fokos gerincferdülésem van a hátam alja fele.

voltam már orvosnál is gyógytonára járok schrott módszer alkalmazásával

elkezdtem konditerembe is járni.. guggolást súllyal meg ilyesmiket nem végzek ami úgy súlyosbítaná a gercin ferdülést.

nos az lenne a kérdésem, hogy mennyit árt ez a hátamnak? vagy van-e olyan gyakorlat amit gerincferdüléssel is végezhetek és erősíti a hátat pl a guggolás súllyal.. hátra húzás ilyesmik..

van fűzőm is.. esetleg ha abba csinálom? vagy az nem érne semmit közbe? köszi

2013. márc. 9. 22:45
 1/6 anonim ***** válasza:

lehúzás mellhez,melltámaszos evezés,hiperhajlítás.

de a törzs és a gerincmerevítő izomzatának megerősítéséhez neked jobb lenne a kettlebell edzés is a konditerem mellett.

2013. márc. 9. 22:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Menj el csontkovácshoz, ő kiegyensíti a gerinced majd menj kondiba
2013. márc. 10. 08:41
 3/6 A kérdező kommentje:
csontkovács hoogyan egyenesíteni ki a 25-30 fokos ferdülést mikor a gyógytorna se segít rajta sokat..?
2013. márc. 10. 11:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Mert a gyógytornászok ezt mondják nekem is volt de már nincs. Elmentem egyszer gyógytornára és megmutatta a nő hogya elengedi magát akkor milyen ferde és kiábrádnítő volt. A gyógytorna nem csinál mást gernicferdülésre mint segít egyenesen tartani magad de attol még a ferdülés ott lesz. És kérdem csontkovács nem tud rajta segíteni majd nevetett a gyógytornász és mondta dehogy. Elmentem azért egyhez... Te is Ilyen vagányhoz menj aki volt peruban meg tibetben! Egyetlen egy kezelés alkalmával kiegyenesítette a gerincem teljesen. Meg minden elváltozást. Majd kondiban figyelj hogy sok elölguggolást meg felhúzást opcionálosan hídtartást csinálj hogy a törzsizmaid megerősödjenek. De bajod nem lesz tőle.
2013. márc. 10. 12:06
 5/6 A kérdező kommentje:
rendben a guggolást azért meg a felhúzást akkor hanyagolom, de neked milyen gerincferdülésed volt vagy van? nekem ez sajnos 25-30 fokos mert megállapította az orvos röntgen alapján.. milyen csontkovácshoz menjek?:) pest megyén belül esetleg tudsz ajánlani?
2013. márc. 10. 16:02
 6/6 anonim ***** válasza:

ebben a formában végezd a guggolást-

http://www.youtube.com/watch?v=jbA8akeUmpo

így nem terheled a rúddal a gerincoszlopod és az egyenesebb tartás miatt jobban dolgozik az alsó hát izomzat.

így tudod kigyakorolni a helyes tartást közben-

http://www.youtube.com/watch?v=Marb6gqCeEY

alsó hátra legalább olyan jó gyakorlat,mint lábra.

2013. márc. 10. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!