Tapasztalatom az orvos és a kreatin viszonyáról. Avagy milyen káros hatásai lehetnek a kreatin szedésének? Bővebben lent.
Sziasztok!
22 éves vagyok, 83 kg, 180 cm és kereken egy éve edzek.(72ről kezdtem) Kb négy hónap után szedtem PH-X-et, amit nem találtam valami jónak..aztán ment a szünet majd kipróbáltam a King kreatint. Na, az dobott rendesen erőben és(jó kajával) tömegben is, DE: miután abbahagytam a kúrát, pontosabban az utolsó napra időzítettem egy vérvételt amin a CK szintem közel tízszerese volt a normál értéknek. A doki felhívta mutert, aki sírva hívott engem hogy elne merjek menni edzeni, mert a szívinfarktus küszöbén állok. Laikusként kissé berezeltem és nem mentem edzeni. Visszamentünk a dokihoz, aki elmagyarázta hogy ez milyen káros és hogy "csoda hogy élek" valamint azonnal hagyjam abba a szedését, de egy ideig az edzést is. Az edzést hülye lettem volna abbahagyni. Ez volt kb 2-3hónapja. Semmi bajom nem volt azóta se, a vérnyomásom mindíg is rendben volt és jól érzem magam. Hozzátenném, a doki tudta hogy edzek.
Tehát a regény után a kérdésem: Valóban ilyen káros a kreatin szedése,rossz hatással van-e a szív-és érrendszerre vagy nyugodtan csinálhatok egy újabb kúrát, csak mert a biztonság kedvéért azóta nem nyomtam. S ha igen, melyiket ajánlanátok? Monohidrátot, ha egy mód van rá, nem szeretnék szedni.
Köszönöm a válaszokat előre is !
Fénymásold le a dokinak ezt
Tuti megfogja cáfolni,HA megcáfolja akkor hivd Drugs Bunny-t és a doki lehet felmond :)
Köszönöm, elolvastam már ezelőtt is. Azt nem említettem, hogy egy hónapja ismét voltam vérvételen, amin kb 2-3szorosa volt a CK-m a normál értéknek. Erre a doki azt mondta sokkal jobb, mint volt(na ne mondd, magamtól rá se jöttem volna), de figyelmeztető jel (? mire ?) és csak óvatosan nyomjam.
Anno fociztam kb 11 évet és soha semmi baj nem volt semmimmel, a sportorvosikon és minden vérképemen minden rendben volt. A kérdés még mindíg az volna, hogy a kreatinnak van-e bármilyen rossz hatása a szív- és érrendszerre ?
Azt azért szerintem megállapíthatjuk, hogy a sok millió kreatint használó ember nem halt eddig halomra az edzőtermekben. Ez az első logikai lépés. Ha a probléma nem általános, akkor egyéni. Mi az egyéni a te esetedben? Egyrészt te, másrészt a használt termék (King Kreatin, sok összetevője van). Úgy néz ki, ennek a kettőnek az összehozása váltotta ki a rekaciót, tehát a hiba ebben a kettőben lehet. Avagy vagy te vagy érzékeny a kreatinra, vagy te vagy érzékeny valamelyik más anyagra, ami a cuccban van, vagy a KK egyik összetevője vált ki ilyen reakciót általánosan. Utóbbiról megintcsak nem hallani, tehát ezt is kizárhatjuk, marad az első kettő. Kéne egy második próba egy sima kreatinnal (igen, sajna a monohidráttal), hogy lássuk, valóban a kreatin-e a bűnös, vagy valami más. Na persze nem akarom, hogy kinyiffanj, szóval ez inkább elméleti feltevés :D Esetleg valami célzott allergiateszt, vagy utánaolvasás a KK többi összetevőjének.
Vagy, akár még az is lehet, hogy a két eset csak korrelál, de nem függ össze, és az egészet valami harmadik dolog okozta. Gyakran előfordul ilyesmi, jól be tud zavarni a logikai láncokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!